På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Chefen för Amf 1 besökte Mali 08

Malistyrkan

Översten Patrik Gardesten, chef för Amfibieregementet, Amf 1, besökte Mali 08 under veckan som varitNu förbereder han för medarbetarnas hemkomst.

Personalen i Mali 08 utgör en tårtbit av den tårta som utgör Amfibieregementet, Amf 1, och nu börjar arbetet med att förena den delen av regementet med kvarvarande delar i Sverige. Målet är att skapa ett förband igen, menar Patrik Gardesten.

Överste Patrik Gardesten, chef för Amfibieregementet.
Foto: Viktoria Maaherra/Försvarsmakten

– Det är viktigt för mig att komma ner och lära känna förbandet, för att förbereda för hemkomsten och bli en bättre chef i mottagandet. En annan del är uppdatera förbandet om vad som händer på hemmaplan. Förhoppningen är också att försöka väcka en ”hemlängtan” till Amf 1, sade han.

Med besöket ville han fånga upp erfarenheter och få en inblick i Mali 08:s vardag, och få en känsla för vilka kompetenser och människor som kommer tillbaka. Han riktade även ett tack till andra förband som bidragit med personal till Mali 08.

– Jag vill tacka alla andra förband i Försvarsmakten som stödjer den här insatsen. Utan stöd från anda förband hade Amfibieregementet inte klarat av uppgiften, sade Patrik Gardesten.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *