Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En inblick i staben – S1

Malistyrkan

Nu har det blivit stabens tur att skina på Malibloggen, vi börjar med personalsektionen S1 – en brokig skara av kompetenser.

Personalsektionen, S1, består av åtta medarbetare från sju olika förband runtom i Sverige som är rekryterade för vår civila kompetens inom olika områden. Det som förenar oss på S1 är att allas arbetsuppgifter på något sätt har med personal- eller anhörigvård att göra.  Några av våra arbetsuppgifter är gemensamma, såsom det övergripande ansvaret för welfare (insatsspråk för sådant som är kul i tillvaron). Många av welfare-aktiviteterna hålls av våra duktiga och kreativa medarbetare från andra delar av förbandet. Det kan bestå av allt från att bjuda en hårt arbetande grupp på mango, till quiz och idrottsevenemang. Som ni säkert anat är vårt kontor ett av de mest sociala ställena på campen. Många kommer till oss med sina frågor; någon undrar om sin lön, andra vill låna vårt lilla fordon, någon vill titta i vår bilddator, någon undrar över sin resa hem och ytterligare någon kommer bara för att ta en kopp kaffe eller äta ur vår godisburk.

Personalsektionen spelar kubb. Foto: Viktoria Maaherra/Försvarsmakten

Delar av personalsektionen, S1, under midsommarfirandet på Camp Nobel. Foto: Viktoria Maaherra/Försvarsmakten

Vi lever givetvis som vi lär och ser till att hålla welfarefanan högt även internt.  Varje morgon brygger den som är först en stor kanna kaffe och på fredagarna har vi fredagsmys. Fredagsmyset kan bestå i allt från att vi bara samlas och pratar om livet på och utanför campen över lite snacks och läskande drycker till kubb- och spelkvällar. Ibland bjuder vi in medarbetare från andra delar av kontingenten på vårt fredagsmys.

Förutom de gemensamma arbetsuppgifterna har vi även arbetsuppgifter som är specifika för våra medarbetare.

Vi har tre personer på sektionen som har renodlade personaladministrativa arbetsuppgifter, dessa är personaladministratören, personalofficeren och personalchefen. Deras arbetsuppgifter består bland annat i att se till så att våra kollegor får rätt lön i rätt tid och att rätt uppgifter finns där de ska finnas och rapporteras korrekt.

Vi har även en psykolog som håller ett vakande öga på vårt psykiska stridsvärde, det vill säga hur förbandet mår. Henne kan man vända sig till för både förebyggande råd och stöd när man behöver. Även vår pastor vakar över vårt mående och kan erbjuda stöd om tillvaron inte är på topp. Pastorn håller även i morgonbön varje vardag men det är naturligtvis söndagen som är pastorns stora dag. På söndagar får vi nämligen följa med pastorn till Ghanas camp för gudstjänst och på kvällen håller pastorn söndagskorum eller ljusandakt. Vi har också en jurist – eller Legad som det heter på insatsspråk – som på sitt sätt bidrar till förbandets välmående genom att vägleda oss genom alla nationella och internationella regelverk.

Sen har vi två medarbetare som vi vet att ni som är anhöriga uppskattar lite extra. Vår PIO har ni kommit i kontakt med redan. Det är hon ser till att Malibloggen och Intagram uppdateras med intressanta bilder och inlägg samt informerar om vad vi har för oss. Men även om vi vet att våra blogg- och instagraminlägg är mycket populära så tror vi ändå att den mest uppskattade medarbetare är vår Travel (insatsspråk igen). Det är hon som ser till att vi får komma hem till er när det är sagt att vi ska komma hem.

Men till dess lovar vi att fortsätta ta väl hand om förbandet!

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *