På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Medaljering i Bamako

Malistyrkan

Efter 90 dagar i Mali har man gjort sig förtjänt av en FN-medalj. Sandra fick sin efter 150 dagar och återvänder snart till Sverige.

Sandra mottar en FN-medlaj för sin insats i Mali.

För en tid sedan fick Sandra motta en FN-medalj för sin tjänstgöringstid i Mali. För att få FN-medaljen måste man ha vistats i Mali i minst 90 dagar, Sandra har varit här i över 150 dagar och åker snart hem till Sverige.

– Sandra har gjort ett bra arbete under sin tid i Bamako och är hjärtligt
välkommen tillbaka, om och när hon kommer tillbaka till Mali, säger Lars Billquist, chef för Nationella stödenheten i Bamako.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Anki österman 24 juli 2018 11:54

    Tack för att ni uppdaterar oss som är på hemmaplan, alltid lika intressant att läsa!
    Soliga och varma hälsningar
    Anki österman

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *