På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Midsommarfirande på Camp Nobel

Malistyrkan

Överstelöjtnant Adam Camél (tv), kontingentschef Mali för 08, och brigadgeneral Stefan Andersson (th), chef för sektor väst i den multidimensionella FN-insatsen i Mali, Minusma. Här under midsommarfirandet på Camp Nobel i Timbuktu.
Foto: Viktoria Maaherra/Försvarsmakten

I söndags firade Mali 08 midsommar med stång och kvällsaktiviteter. Vi hade även äran att få bjuda chefen för sektor väst på midsommarmiddag.

Delar av personalsektionen, S1, för Mali 08. Midsommarfirandet kantades av egengjorda midsommarkransar gjorda av tillgängligt kontorsmaterial.
Foto: Viktoria Maaherra/Försvarsmakten

För att så många som möjligt skulle kunna närvara vid midsommarfirandet på Camp Nobel sköt Mali 08 upp midsommarafton till söndagen. Det blev en kväll med traditionsenlig mat, en midsommarstång av kamouflagenät och plastblommor, lekar och umgänge på uteplatsen.

Midsommarstången tillverkades av kamouflagenät, band i svenska flaggans färger och plastblommor.– Jag är imponerad av alla som hjälpte till med att dona för midsommar och av den kreativitet som finns på förbandet. Jag gick och la mig med ett leende på läpparna, säger Mikael, pastor för Mali 08 och drivande i planeringen av midsommarfirandet på Camp Nobel.

 

Dagen började med städning av campen i och med ”camp care day” som anordnats för att sätta standarden på campen och minska trivseln för skadedjur. Och avslutades med midsommarmiddag då även brigadgeneral Stefan Andersson, chef över västra sektorn i den FN-ledda stabiliseringsinsatsen i Mali, var närvarande. Sektor väst är en av tre sektorer där Minusma har internationella camper, Stefan Andersson tillträdde som chef i januari och uppdraget spänner sig över ett år.

Midsommarkransen upprättas på uteplatsen där midsommarfirandet ägde rum.

Köket bjöd Mali 08 på midsommarmat, som ägghalvor, potatisgratäng, kött, grönsallad och efterrätt.

Mikael, pastor i Mali 08, stod i baren under kvällen. Personal och chefer i Mali 08 får inte dricka alkohol under vistelsen i Mali och därför är all dryck alkoholfri.
Foto: Viktoria Maaherra/Försvarsmakten

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Invictus 25 juni 2018 16:35

    Härligt att ni håller på traditionerna och hoppas att ni dansade små grodorna så sanden dammade.... Det hade nog varit en syn för övriga länder på supercampen att se. Kör hårt, peace

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *