Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Attack mot Integrerade supercampen i Timbuktu – ingen svensk personal skadad

Malistyrkan

Klocken 14.51 (lokal tid, 16.51 svensk tid) hörselobserveras explosioner i okänd riktning från den integrerade supercampen i Timbuktu, där Malistyrkan finns baserad. Tre minuter senare ljuder alarmet som indikerar indirekt eld (raket- och/eller granatbeskjutning) mot campen.

Malistyrkan vidtog nödvändiga åtgärder och gick upp i höjd beredskap, som bland annat innefattar campförsvar. Strax efter klockan 16.00 återgick förbandet till normal tjänst och med fortsatt uppgift att hålla observation ut i terrängen.

Ingen svensk personal skadades fysiskt under attacken.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *