Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Attack mot Integrerade supercampen i Timbuktu – ingen svensk personal skadad

Malistyrkan

Klocken 14.51 (lokal tid, 16.51 svensk tid) hörselobserveras explosioner i okänd riktning från den integrerade supercampen i Timbuktu, där Malistyrkan finns baserad. Tre minuter senare ljuder alarmet som indikerar indirekt eld (raket- och/eller granatbeskjutning) mot campen.

Malistyrkan vidtog nödvändiga åtgärder och gick upp i höjd beredskap, som bland annat innefattar campförsvar. Strax efter klockan 16.00 återgick förbandet till normal tjänst och med fortsatt uppgift att hålla observation ut i terrängen.

Ingen svensk personal skadades fysiskt under attacken.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *