Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Attack mot den internationella supercampen

Malistyrkan

Idag runt 15:00 lokal tid uppfattades flera explosioner i närheten av den svenska campen Camp Nobel som är en del av den internationella FN-campen i Timbuktu. När larmet kom tog den svenska personalen skydd och därefter bemannade stridsställningarna för att vara beredd att försvara den svenska campen. Flera explosioner hördes och därefter kunde skottlossning uppfattas. Den svenska personalen har tidigare övat på liknande larm och vidtog rutinmässiga åtgärderna. Just nu arbetar styrkan med att få en bild över läget och få en tydligare bild om händelserna.
Ingen svensk personal är skadad.

Se Försvarsmaktens pressmeddelande här.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

2 kommentarer

  • Irene Långh 15 april 2018 12:45

    Tänker på Er alla! Anställd på FM.

  • @swedish_veteran "Instagram" 15 april 2018 07:00

    Stay Frosty!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *