Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Pappa och på internationell insats

Malistyrkan

Flygsamverkansofficer Christian, Mali 07.
Foto: Mikael Wallentin Åström/Försvarsmakten

I Sveriges militära bidrag till FN-insatsen Minusma, Mali 07, ingår cirka 250 soldater och officerare. En av dessa är Christian från Norrbottens regemente I 19. Hemma i Sverige väntar och längtar hans familj på att han ska komma hem. En väntan och en längtan som är ömsesidig. Christian delar med sig av hur det är att vara pappa och make på distans.

Christian har två söner, Vincent och Kian, tillsammans med sin fru Sara. Deras vardag är fylld av aktivitet och rörelse året runt. Aktivitet och rörelse som just nu sker utan Christian. Han tjänstgör som flygsamverkansofficer i Mali 07 och är placerad med huvuddelen av styrkan i Timbuktu.

Sönerna Vincent och Kian är i förskole- och skolåldern. Christian och Sara såg det som viktigt att så tidigt som möjligt prata om att Christian skulle iväg på internationell insats. Det är en del av jobbet som soldat och officer i Försvarsmakten. Bakom officeren eller soldaten står ofta en familj som lånar ut sin anhörig för ett år med utbildningstid och insatstid.

Läs artikeln på Försvarsmaktens myndighetssida!

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

 • Pappa till soldat i Mali 17 mars 2018 14:25

  Hej! Är det inte så att Mali 07 inte är Sveriges enda militära bidrag i Mali? Finns det inte ett svenskt militärt flygbidrag också?

  • Malistyrkan Pappa till soldat i Mali 17 mars 2018 16:27

   Hej,

   jag förstår inte riktigt frågan. Sverige har två olika bidrag till Minusma. Ett underrättelseförband (Mali 07, är nuvarande bidraget) och ett flygbidrag (FM 02 / SWETAD).

   /Mali 07

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *