Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

…alla för en: Maraton special i FM 02

Jenny Kardell Sjöö

Det är fortfarande mörkt när den enda deltagaren i FM 02 maraton 2018 ställer sig på startlinjen. Framför honom ligger 42195 meter som ska avverkas genom ett antal varv på våra två löprundor, hescorundan och mangorundan. Klockan 0600 går starten.

En förväntansfull Marcus före start. Foto: Jenny Kardell Sjöö

Förra helgen ordnade våra grannar i den holländska kontingenten på Camp Midgård ett maraton. Marcus som är en van löpare ville testa ett maraton i Malis klimat, men han hade tjänst och kunde inte delta i det holländska loppet. På initiativ av CO ordnade vi i FM 02 därför ett eget maraton för Marcus som genomfördes idag, lördag. En maratonbana mättes upp, vätskekontroller fixades, läkare och sjuksköterska fanns på plats och förbandsmedlemmar sprang eller cyklade delar av sträckan för att hålla Marcus sällskap och se så han mådde bra hela tiden.

Ute på mangorundan med sällskap av kamrater ur förbandet. Foto: Jenny Kardell Sjöö

FM 02 har ”uthållighet” och ”kamratskap” bland sina ledord, och dagens maraton visade verkligen att detta stämmer. Alla som kunde ställde upp och hjälpte till. Under applåder och hurrarop gick Marcus i mål efter 3 timmar och 56 minuter med ett jämnt och bra tempo. Termometern visade 35 grader i skuggan vid målgången strax före klockan 10. Grattis Marcus till en fantastisk prestation!

Målgång! Foto: Jenny Kardell Sjöö

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *