Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

…alla för en: Maraton special i FM 02

Jenny Kardell Sjöö

Det är fortfarande mörkt när den enda deltagaren i FM 02 maraton 2018 ställer sig på startlinjen. Framför honom ligger 42195 meter som ska avverkas genom ett antal varv på våra två löprundor, hescorundan och mangorundan. Klockan 0600 går starten.

En förväntansfull Marcus före start. Foto: Jenny Kardell Sjöö

Förra helgen ordnade våra grannar i den holländska kontingenten på Camp Midgård ett maraton. Marcus som är en van löpare ville testa ett maraton i Malis klimat, men han hade tjänst och kunde inte delta i det holländska loppet. På initiativ av CO ordnade vi i FM 02 därför ett eget maraton för Marcus som genomfördes idag, lördag. En maratonbana mättes upp, vätskekontroller fixades, läkare och sjuksköterska fanns på plats och förbandsmedlemmar sprang eller cyklade delar av sträckan för att hålla Marcus sällskap och se så han mådde bra hela tiden.

Ute på mangorundan med sällskap av kamrater ur förbandet. Foto: Jenny Kardell Sjöö

FM 02 har ”uthållighet” och ”kamratskap” bland sina ledord, och dagens maraton visade verkligen att detta stämmer. Alla som kunde ställde upp och hjälpte till. Under applåder och hurrarop gick Marcus i mål efter 3 timmar och 56 minuter med ett jämnt och bra tempo. Termometern visade 35 grader i skuggan vid målgången strax före klockan 10. Grattis Marcus till en fantastisk prestation!

Målgång! Foto: Jenny Kardell Sjöö

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *