Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

I fredens tjänst

Malistyrkan

Under förmiddagen den 8 mars medaljerades truppen ur Mali 07 för sin tjänstgöringstid i fredens tjänst. FN-medaljen delas ut till soldater och officerare som har tjänstgjort i mer än 90 dagar i insatsområdet.

”De hafva aldrig wikit eller för sin egen dehl tappadt”, sedan 1788 har det varit Norrbottens regementes motto. Ett motto som den svenska malistyrkan efterlever väl.

– Ni har visat mig, gång efter annan, att ni efterlever mottot som Gustav III gav som omdöme till regementet för  230 år sedan. Utifrån det här perspektivet är det lätt att vara er chef. Ni håller en hög standard och jag är övertygad om att ni kommer att fortsätta hålla den höga standarden genom hela insatstiden, säger överstelöjtnant Anders Landewall under i sitt tal till Mali 07.

Närvarande under medajlceremonin var internationella gäster från Super Campen. Även regementschefen för Norrbottens regemente I19, överste Ulf Siverstedt och chefen för Sector West, brigadgeneral Stefan Andersson fanns med bland gästerna.

Överstelöjtnant Anders Landwall, chef för Mali 07.
Foto: Josef Björnetun / Combat Camera Försvarsmakten

Internationella gäster från Super Campen på besök under Mali 07 medaljceremoni för FN-medaljen. På bilden ses även överste Ulf Siverstedt, regementschef för Norrbottens regemente I19 samt chef för Sektor West, brigadgeneral Stefan Andersson.
Foto: Josef Björnetun / Combat Camera Försvarsmakten

Överstelöjtnant Anders Landwall, chef för Mali 07. Här under medaljering av spaningskompanichefen, Mathias.
Foto: Josef Björnetun / Combat Camera Försvarsmakten

Brigadgeneral Stefan Andersson, chef för Sector West, uppmärksammar truppen för sitt bidrag i fredsens tjänst under Mali 07 medaljceremoni.
Foto: Josef Björnetun / Combat Camera Försvarsmakten

Överste Ulf Siverstedt, regementschef för Norrbottens regemente I19, uppmärksammar truppen under Mali 07 medaljceremoni. FN-medalj tilldelas den som har tjänstgjort i FN:s insatsområde under minst 90 dagar.
Foto: Josef Björnetun / Combat Camera Försvarsmakten

Foto: Josef Björnetun / Combat Camera Försvarsmakten

Foto: Josef Björnetun / Combat Camera Försvarsmakten

Foto: Josef Björnetun / Combat Camera Försvarsmakten

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

  • Bo Johansen 9 mars 2018 21:35

    Bra jobbat killar !

  • Nina Winqvist 10 mars 2018 10:52

    Sitter här i mitt trygga kök och dricker en kopp kaffe, samtidigt som det trillar en tår av stolthet, när jag ser min son medaljeras. Sista tiden som anhörig har varit extra orolig, efter attacken som inträffade under hans uppdrag. Alla ni i Mali07 är värda alla medaljer man kan få. Önskar er alla fortsatt lycka till under den tid ni har kvar på ert uppdrag i Mali.
    Nina Winqvist

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *