Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

OPERATION MEATLOAF

Malistyrkan

Flygplanet har precis landat.

Flygplanet har precis landat.

Motorerna varvar ner samtidigt som lastningsstyrkan förbereder sig för att lasta av transportplanet. Det svenska C-130 Herculesplanet från FM02 har precis landat på Timbuktus flygplats med förnödenheter till det svenska ISR-förbandet.
– Underhållssäkerheten avseende livsmedel på Camp Nobel, det vill säga hur mycket vi har i lager, har under en tid varit ett bekymmer, säger kontingentschefen överstelöjtnant Anders Landewall.

Maten på Camp Nobel är bra och näringsrik. Däremot har matlagret krympt allt mer – ända fram tills idag då ordern OPERATION MEATLOAF genomfördes.
– Via en bra dialog hemåt med armétaktisk stab har vi därför fått till stånd en extra livsmedelsleverans som köpts in av vårt NSE i Bamako och nu levererats av FM02. Det känns tryggt att vi nu har ordentligt med mat i lager igen, säger kontingentschefen.

Under den stekande solen skapades en langningskedja med personalen mellan flygplanet och containern där all mat placerades för att sedan  transporteras in till Camp Nobel. Snabbt langades maten mellan soldaterna och på bara några minuter var allt klart.
– Internt till Mali 07 säger jag bra jobbat i detta ärende. Externt säger jag till alla inblandade, tack för bra stöd. Var det Napoleon som sa att ” en armé marscherar på sina magar”? Säger kontingentschefen.

Med de dånande motorena försvann flygplanet lika snabbt som det hade dykt upp i horisonten. Väl åter på Camp Nobel, hann lastningsstyrkan precis i tid till lunch. Passande nog serverades det köttfärslimpa i matsalen.

/Michael

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *