Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vidmakthållande träning

Malistyrkan

Fordonen under framryckning genom ökensanden.

Fordonen under framryckning genom ökensanden.

Ökensanden virvlar bakom ett stråk av galtar, delar av Mali 07 framrycker mot skjutbanan. Även om tiden innan insats lades på träning är ingen fullärd och kunskaper måste alltid vidmakthållas. Därför genomförs patruller till skjutbanan, norr om Timbuktu, för just vidmakthållande träning.

Dromedarer tittar nyfiket upp när fordonen passerar och man kan se enstaka människor valla sina getter genom öknen. Terrängen består av böljande sanddyner, taggbuskage och plattare ökenlandskap. Vissa partier kan vara förrädiska med djup sand och låg bärighet, detta gör körningen mycket krävande för såväl fordon som förare.

Färdighetsskjutning vid den lokala skjutbanan.

Färdighetsskjutning vid den lokala skjutbanan.

På plats vid skjutbanan kontrollskjuts eldhandvapen och vapen monterade på fordonen. Detta görs för att säkerställa materielens funktion och sin egen förmåga att handskas med den. Efter lunchen, som utspisades i terrängen, påbörjades marschen tillbaka hem mot Camp Nobel.

Utöver färdighetsskjutning vid den lokala skjutbanan så genomförs ständigt utbildningar och övningar för att vidmakthålla förbandets sammanlagda förmåga. Sjukvårdsövningar hålls för olika befattningshavare på olika nivåer, där även bidrag från andra länders förband deltar. EOD-teamet bidrar till att vi vidmakthåller förmågan på kontingenten avseende åtgärder mot improviserade vägbomber. Även TACP har genomfört utbildningar i luftunderstöd med egna förband och andra delar ur MINUSMA. Tolkarna håller grundläggande utbildningar i franska för de som är intresserade.

Mycket träning är genomförd men det nya året har bara börjat. I takt med att vi ständigt löser skarpa uppgifter måste förbandets förmåga vidmakthållas inom alla områden, för alla befattningshavare.

/ Moa och Erik

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • Malistyrkan 20 januari 2018 11:11

    Hej Marcus,
    Tack för att du läser bloggen.Vår personal är utrustade med rätt typ av utrustning kopplat mot uppgift. Det kan vara svårt att se all utrustning som soldaterna bär på bilderna.

  • Marcus 18 januari 2018 09:20

    På bilderna ser det inte ut som alla bär pistol, måste de inte ha med sig den eller får inte alla? Och isåfall vilka prioriteras?

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *