Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Första advent i kapellet

Malistyrkan

Adventssånger ger en viss julkänsla i Malis värme Foto: Försvarsmakten

Jag fick frågan om jag ville leda en kör som skulle sjunga in advent. Tillsammans med Fältpastor Josef så kom vi fram till datum för första genrep och jag satt mig ner och kollade igenom psalmboken efter lämpliga psalmer. Lördagen därpå möttes cirka tio personer och sjöng igenom de psalmer jag tagit fram till ett sånghäfte. Efter några sånger så besluta vi vilka vi tyckte passade inför advent. Efter sammanlagt två genrep så var det dags att sjunga in Första advent.

Vi såg till att de var två korum på olika tider under söndagen så fler kunde delta, då de vanliga arbetsuppgifterna fortfarande finns kvar. Under korumet kan man ”fly” det vardagliga en stund. Få stanna upp och bara vara. I kyrkan är alla lika. Där är ingen överstelöjtnant och vice korpral. Vi är där tillsammans och får en stund i frid. Kören förstärkte upp de psalmer som församlingen sjöng samt att ha två psalmer att framföra. Där var bland annat psalm 122, Dagen är kommen. En av församlingspsalmerna som jag fick välja var en egen favorit, psalm 736, Ett litet barn av Davids hus, en klassisk barnkörspsalm som man sjunger under advent. De självklara klassikerna Bereden väg för Herran och Hosianna Davids son sjöng vi också.

En härlig första adventstämning infann sig under korumet, det är svårt att få någon riktig jul känsla här när det är 35 grader varmt, inte ett enda grått moln på himlen och inga långkalsonger behövs. Vi avslutade korumet med knytkalas där det bland annat bjöds på julmust och pepparkakor, då infann sig känslan av att snart är det jul för en stund i alla fall. Vissa av oss får fira jul hemma medan några av oss fortsätter

att bedriva tjänst för att andra ska kunna fira jul.

Cecilia

 

Sånger från kören
Foto: Försvarsmakten

 

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • Pastor Lisa 13 december 2017 11:16

    Vad fina ni är! Härligt med julkören! Glad advent från Pastor Mali05

  • Eva Larsson 6 december 2017 09:41

    Bra initiativ allt för att skapa lite julkänsla!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *