Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Första befordran i FM 02

Jenny Kardell Sjöö

Kontingentschefen byter gradbeteckning på den nyutnämnde fanjunkaren. Foto: Jenny Kardell Sjöö

På söndagen genomfördes den första befordran inom FM 02. Det var flygbasjägare Pierre som utnämndes till fanjunkare vid en ceremoni på flaggplan på Camp Bifrost.

Förbandskollegorna stod uppställda i sina blå FN-baskrar och kontingentschefen överstelöjtnant Malin Persson höll tal. Pierre fick sedan sin nya gradbeteckning fäst på uniformen.

Pierre jobbar i vanliga fall på F17, och är patrullchef i FM 02:s flygsäkringsstyrka. Deras uppgift är att medfölja på alla flygningar och skydda besättning, flygplan och last.

Ordet fanjunkare kommer från tyskans ”Fahnenjunker”, vilket var den unga pojke (”junker”) som hade till uppgift att bära regementets fana. Några sådana uppgifter väntar dock inte för den nya fanjunkaren som efter fullföljd mission i Mali kommer att börja jobba på Heavy Airlift Wing i Ungern.

FM 02 gratulerar Pierre till befordran!

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

1 kommentar

  • Andreas 30 november 2017 21:38

    Grattis till befordran Pierre! Välförtjänt!
    Hälsa gubbarna!
    /DAV

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *