Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Överlämning i Bamako

Malistyrkan

Under gångna veckan har överlämning, så kallad hoto (hand over take over), genomförts mellan NSE Mali 06 och NSE Mali 07 på Camp Midgård i Bamako. Därmed är de första förbandsbidraget ur Mali 07 på plats och påbörjar lösande av sin uppgift. Förutom att stödja det svenska underrättelseförbandet i Timbuktu med logistik tillkommer för NSE Mali 07 även uppgiften att stödja det svenska flygstyrkebidraget FM 02 som även de finns utgångsgrupperade i Bamako.

Avgående chefen för NSE Mali 06 Mikael önskar tillträdande chefen för NSE Mali 07 Tomas lycka till med uppgiften.

 • Vår tid i Mali har bitvis varit väldigt tufft, känslan nu när vi ska åter hem är att vi har gjort ett fanatiskt arbete. Alla i mitt team har bidragit till detta, säger Mikael.
 • Det är med stor ödmjukhet och tillförsikt vi tar över denna uppgift. Mitt team är yttersta kompententa för att lösa denna utmannade uppgift. Jag känner mig trygg med mitt team och framför ett stort tack till Mikael för en mycket lyckad överlämning, säger Tomas
Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

3 kommentarer

 • Hans Hedman 27 november 2017 11:48

  Lycka till NSE Mali 07!

  Det ser ut som om det är läge att beställa några nya flaggor till BAM och synka deras storlek? Förvisso är det ju en fin gest att UN-flaggan är störst men nu ser det ut som den är farligt nära att släpas i stövet. Å det här med att den Tyska och Nederländska är större än den Svenska och Maliska ... nja, det där får ni bryta arm över på ett samverkansmöte ... :-)

  hans georg

 • Räven 27 november 2017 05:01

  Vilket fantastiskt arbete ni har gjort detta halvår, hoppas att ni är lika stolta som vi är över er alla! Välkommna hem, vi har saknat er.

 • MsE 26 november 2017 19:56

  Fint att se NSE Mali 06
  Välkomna hem!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *