Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Jägarbågen på plats

Malistyrkan

Foto: Pelle Vamstad

Enligt tradition så hänger förbanden som tjänstgör i Timbuktu upp sina förbandstecken längs väggar och tak i campens gym. För oss på spaning var det självklart att en svart och gul jägarbåge skulle få bli vårt bidrag. Eftersom vi båda gillar att jobba med händerna tog vi på oss uppgiften. En jägarbåge på över tre meter är dock inte helt okomplicerad att få till i södra Sahara. Sagt och gjort, det designades bokstäver och kapades i plywood tills vi var helt nöjda med utformningen. Sist men inte minst inhandlades den rätta gula kulörten från en lokal lackhandlare i Timbuktu. Sedan följde lackering och montering innan det till slut var dags för den stora dagen: ”Hur ska vi få den fem meter upp i taket?” Vi fick låna en något underdimensionerad skylift av förbandets driftenhet. Efter upphängning, justeringar, bättringsmålande och med kritiskt låg blodsockernivå tog vi oss ner och kunde konstatera att den trots sina tre meter inte är för stor!

/Eric och Åke, Fjärrspaningsskvadron Mali 06

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

1 kommentar

  • Salmberg Martin 26 november 2017 17:17

    Ser ut att vara proffsig . Sonen tjänstgjorde på I 22, jag i FV

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *