Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Volleybollfestivitet

Malistyrkan

Foto: Pelle Vamstad

Inom ramen för det Svenska bidraget till FN insatsen i Mali, kallad MINUSMA, finns det många uppgifter att lösa. Vardagsrutinerna och uppgifterna är vitt skilda beroende på vilken befattning och vilken roll soldaten/officeren spelar. Ibland så dyker det upp uppgifter som man inledningsvis kanske inte hade tänkt sig som en del av sin utlandstjänst. Kontingenten från Burkina Faso bjöd in till volleybollturnering och det behövdes tio individer till det svenska laget. Ingen hade riktigt klart för sig vad detta skulle innebära men det lät inledningsvis som att det rörde sig om någon enstaka volleybollmatch under en av helgerna. Glad över variationen anmälde jag och mina kamrater sig snabbt som frivilliga, det visade sig dock ganska snart att det rörde sig om ett bra mycket mer avancerat projekt än vad som inledningsvis förväntats. Totalt tio matchtillfällen, ett uppstartsmöte, en storsamling inför matchstart och en parad ingick i denna simpla representationsuppgift.

Inför paraden så förberedde vi oss genom att ta på oss hela uniformssystemet och tog även med en fana så att vi kunde genomföra paraden med huvudet högt. Paraden visade sig ganska snabbt vara av ett ganska annorlunda slag och ganska snabbt fann vi oss springandes kring Supercampen tillsammans med de andra nationerna i tåg sjungandes motivationssånger från Burkina Faso.

Denna inledningsvis simpla representationsuppgift har nu visat sig vara en relativt seriös tillställning med vad som tycks vara tämligen seriösa volleybollspelare. Hur det kommer att gå för det svenska frivilligbidraget återstår att se under kvällen då vi spelar vår allra första (men förhoppningsvis inte sista) match mot Nigeria.

/Representationskrigare Mali06

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • Eva Larsson 4 november 2017 19:39

    Tänker på er lycka till.

  • Mamma Ingela 4 november 2017 18:34

    Lycka till

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *