Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Fältartisterna rockade i Mali

Malistyrkan

Foto: Pelle Vamstad

Under de senaste dagarna har fältartisterna genomfört ett antal konserter i både Bamako och Timbuktu. Fältartisterna som nu besöker det svenska underrättelseförbandet i Mali består av Henrik Johansson, trummor, Maja Stenram, bas, Mathias Andersson, gitarr och sång, Max Lorentz, keyboard och sång, Linn Ramstierna, sång och Tobias Hinas, ljudtekniker.

Konserterna har genomförts inne på de svenska camperna i Bamako och Timbuktu. Under lördagskvällen spelade fältartisterna också på FN:s supercamp i Timbuktu inför en stor publik som förutom svenskar bestod av FN-personal från en lång rad olika länder som exempelvis Egypten, Ghana, Frankrike, Finland och El Salvador.

– Det är en utmaning att spela för en så blandad publik, man vill ju att alla ska uppskatta spelningen så vi fick repa in några nya låter innan konserten på supercampen, säger Henrik Johansson.

Som avslutning gav fältartisterna under söndagen en lite mer stillsam konsert i kapellet på Camp Nobel.

– Det är jätteroligt att komma ner och spela under de här mycket speciella förutsättningarna. Soldater i utlandstjänst är en väldigt tacksam publik och vi känner oss enormt välkomna på Camp Nobel, säger Mathias Andersson.

Hela Mali06 tackar fältartisterna för dessa fantastiskt roliga och givande konserter.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • Bergskedjan 11 oktober 2017 19:56

    Hej i Mali! Vad härligt ni fick njuta av bra musik! Måste betyda mycket för er. Lyssnade på dem på försvarsdagen på Gärdet för några helger sedan, de var grymma!
    Ha det gott! Be safe // Bergsmor

  • Karlssons klister 9 oktober 2017 07:10

    Åh vilken härlig kväll ni måste ha haft! Det gläder oss

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *