Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

TV4 sänder live från Camp Nobel

Malistyrkan

Foto: Pelle Vamstad

Just nu är ett nyhetsteam från TV4 på besök hos det svenska underrättelseförbandet i Timbuktu. I dag klockan 13.30, svensk tid, kommer de att genomföra en livesändning från Camp Nobel.

Det är utrikesreporter Stefan Borg och fotograf Felix Larnö som just nu gör nyhetsinslag för TV4:s Nyheterna från Mali. Både är mycket erfarna och har under många år besökt olika väpnade konflikter runt om i världen.

-Det här är den största svenska militära insatsen som pågår just nu. Det har varit väldigt lite publicitet i detalj om vad svensk trupp gör i Mali och det är ju svenska skattebetalare som står för noten för insatsen, det innebär också att allmänheten har rätt att få ta del vad Sverige uträttar militärt i Mali, säger Stefan Borg.

Teamet från TV4 varit ute tillsammans med svenska soldater i både öknen och centrala Timbuktu. Under de närmaste dagarna kommer de fortsätta att följa svensk trupps arbete för fred och säkerhet under FN-flagg i Mali.

-Överlag har det svenska förbandet här i Timbuktu tagit emot oss väldigt väl. Jag upplever att soldaterna gärna vill berätta och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Och samma sak gäller för de civila människor vi möter när vi är ute tillsammans med svensk trupp, vi blir väldigt väl bemötta hela tiden.

Utöver dagens livesändning kommer teamets arbete också att utmynna i ett antal reportage i Nyheternas ordinarie sändningar. Livesändningen är bedömd att starta, om all teknik fungerar som den ska, klockan 13.30 svensk tid och sänds på TV4 Play.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *