Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Arméns dag hos våra mailiska kollegor

Malistyrkan

 

Foto: Pelle Vamstad

På inbjudan av maliska armén, eller FAMa som vi här i Mali benämner den i dagligt tal, deltog S5 med stöd av kollegor från olika delar av den svenska FN-styrkan i firandet av maliska arméns dag på FAMa:s stora förläggning inne i centrala Timbuktu.

Begivenheten och firande hölls högtidligt på FAMa:s parade ground och förutom fanvakt och tal från höga ämbetsmän i Timbuktu så nedlades även en vacker krans vid de stupades minnessten.

Ceremonin var föredömligt kort, cirka en timme, med efterföljande snittar och mingel. Vår egen säkerhetskonvoj till och från FAMa:s förläggning förlöpte utan incidenter och bevakningen på plats under ceremonin sköttes av personal från FAMa HQ Commandos, för dagen iförda ansiktsmasker av tyg. Guvernören, som anlände med tjutande sirener, hade självklart ett eget säkerhetsentourage.

Den inledande formella stämningen förbyttes ganska snart i uppsluppet mingel, yvigt och glatt gestikulerande samt ett intensivt fotograferande från samtliga deltagande parter.

/Mischa S5

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *