Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Halvtidsrapport från psykologen

Malistyrkan

Nu går min andra systemstödsresa till Timbuktu mot sitt slut och jag vill dela med mig av de intryck jag fått under de gångna fjorton dagarna på Camp Nobel.

Mina arbetsdagar har till hälften bestått av att gruppvis intervjua en stor majoritet av Mali 06 när det gäller hur de upplever och påverkas av sin arbetsmiljö. Övrig tid har tagits i anspråk av stöd till chefer och för de som önskat individuella samtal.

Vid det här besöket har huvuddelen av kontingenten precis passerat halva tjänstgöringstiden i Mali. De gångna månaderna har för de flesta inneburit ett högt arbetstryck i varm, bullrig och för dem ny miljö. Lägg därtill förhöjd vaksamhet som var särskilt påtagligt vid missionens början och som påverkade samtliga. I likhet med andra missioner innebär dessutom vistelsen här många andra omställningar. Att vara långt från familj och vänner, att ställa sitt vardagsliv i vänteläge, att sju dagar i veckan leva tätt inpå varandra med begränsade möjligheter att komma ifrån, och den ibland inrutade och monotona vardagen, innebär förstås prövningar för samtliga och kan skapa friktioner mellan individer och grupper.

Glädjande nog är min bild efter alla intervjuer och möten i övrigt att det i allt väsentligt fungerar väldigt väl. Även om det finns det som frustrerar, beskriver den allt överskuggande majoriteten en glädje och stolthet i att göra ett gott arbete. Man berättar framförallt om god trivsel med sina närmaste arbetskamrater och att förbandet kännetecknas av god sammanhållning och vilja att hjälpas åt.

Personligen har dagarna här gett en fördjupad förståelse för verksamheten olika delar. Vilken otrolig mängd kunskap på olika områden som ryms inom Mali 06!

Som det ser ut nu är jag tillbaka på plats under oktober för att vara till hjälp i förberedelserna inför den då nära förestående hemkomsten.

Allt gott så här långt från Timbuktu.

/ Fred, psykolog

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

3 kommentarer

  • Mamma Ingela 19 september 2017 22:15

    Bra redogörelse som känns skön att höra här hemma.

  • mia serler 19 september 2017 13:04

    tack för intressant läsning för oss här hemma

  • Karlssons klister 19 september 2017 07:31

    Tack det var en intresssnt redogörelse av en person som fördjupar sig i det som vi anhöriga är intresserade av nämligen frågan om hur den inre stressen påverkar och hanteras. Glad att du kommer tillbaka och fortsätter att ställa dessa viktiga frågor.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *