Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

På kälke nedför sanddynan

Malistyrkan

Ibland får man se lite särpräglade företeelser. Ett exempel kan vara att ta med sig geten när man kör motorcykel, vilket ni kunde se i fredagens bildspel ”uppdrag i närheten av floden Niger”, eller som på bilden ovan där en grabb får rejäl fart på sin ”pulka” nedför en sanddyna. Såg riktigt roligt ut och han kom nog upp i ungefär samma hastighet som barnen i Sverige brukar få i vinterbackarna. Glad var han också och gav tummen upp efter att jag hade knäppt några bilder på honom.

/Johannes, tf PIO

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

 • Språkpolisen 18 september 2017 23:00

  Det heter sanddynen.

  Mvh

 • John Andersen 4 september 2017 11:24

  Rolig liten vardags berättelse.
  Över lag vill jag ge beröm till ändringen på bloggen.
  Den siste dryga vecka, har jag fått en mycket bättre bild av, vore unges vardag.
  Från "med på patrull" till summering av augusti månad.
  Klart läsvärd/se-värd och förtjänar beröm.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *