Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Mora?

Malistyrkan

På patrull genom det karga och heta ökenlandskapet möts vi plötsligt av en mycket otippad skylt där det står Mora! Ja, det finns ju en hel del dubbletter hemma i Sverige när det kommer till ortsnamn. Till exempel finns det ett Uppsala mellan Gränna och Tranås, med betydligt mindre befolkningsunderlag än ”riktiga” Uppsala. Men ett Mora här i Mali? Ja, ibland blir man rejält förvånad!

/Johannes, tf PIO

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • Invictus 7 september 2017 20:19

    Hahaha...undrar vad jag ska välja härifrån Leksand?500 mil eller 6 mil

  • Bergskedjan 4 september 2017 15:12

    Hej mali!
    Vad lustigt! Ingen dalmas som hade hemlängtan ?

    Be safe

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *