Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Fotboll på agendan

Malistyrkan

Nigerias Minusma-bidrag ska rotera sin personal och då ville de nuvarande soldaterna göra en avskedsmatch där de mötte ett ”supercamp-lag”. Så en inbjudan gick ut till alla nationer på supercampen, alla nationer skulle ställa upp med ca tre spelare och vi skulle formera ett lag som skulle möta Nigeria.

Det var först en träningsmatch mellan de två lagen. Träningsmatchen var inte så strukturerad, det fanns inga linjer och reglerna var lite olika gällande om det var inkast, inspark o.s.v.

Fyra dagar efter träningsmatchen var det dags för den riktiga matchen. Det blev en stor överraskning för oss hur bra de anordnat matchen. De hade radat upp stolar för publiken och det var en domare som såg till att det blev en riktig match. De gick även med ett snöre och hällde vitt pulver på, så det var linjer runt hela planen. Mycket imponerande!

Supercamp-laget bestod av spelare från Elfenbenskusten, Egypten, Kambodja, Liberia och Sverige. Det blev en hel del ”selfies” för de svenska spelarna.

De två som ställde upp från Sverige var jag Karl från CIS-gruppen och Rasmus från en av spaningsgrupperna.

Matchen slutade 1-1.

/Karl och Rasmus

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

1 kommentar

 • Bergskedjan 4 september 2017 15:09

  Hej Mali!

  Kul med fotboll i värmen och ett resultat så båda lagen blev nöjda:)
  Sverige herrar i fotboll fick torsk borta mot Bulgarien men tog igen det med säker vinst mot Vitryssland⚽️
  Tack för inläggen, nu duggar det så tätt man knappt hinner med. We like!
  Be safe // bergsmor

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *