Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Uppdrag i närheten av floden Niger

Malistyrkan

Här är ett bildspel från ett något mer bördigt landskap än vad ni Maliblogg-läsare kanske är vana vid. Vi var på uppdrag i närheten av floden Niger och där är det just nu riktigt grönt – även om ökenlandskapet inte är långt bort. Spana in bilderna:

Johannes, tf PIO

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

6 kommentarer

 • Kay karlsson 3 september 2017 18:05

  Så härligt att se lite grönt ifrån Mali. Här hemma börjar hösten komma och det gröna börjar gå över i rött. Roligt att se att alla ser friska och krya ut.
  Vi längtar att få se dig i verkligheten. Saften är levererad.
  Kram önskar Karlssons klister

 • Malistyrkan 2 september 2017 17:47

  Jo, vi har huvudbonader när vi är ute och arbetar, men ibland vid snabba stopp strax intill fordonen händer det att FN-kepsen inte sätts på. Ofta kan det bero på att det är varmt och att man därför tar av kepsen inne i fordonen. Vad gäller skyddsutrustningen anpassar vi den utifrån gällande hotbild. Varför en del har civila kängor är nog mest en fråga om tycke och smak.

 • Mams 2 september 2017 11:14

  Vad roligt att få se alla bilder från olika ställen. Tack för att ni delar med er.

 • Tobbe 1 september 2017 19:49

  Varför har inte alla blå huvudbonader som visar att man tillhör FN?
  Varför används inte hjälm? Hjälmen hänger inte ens på västen?
  Varför används inte halsskydd, axelskydd, skrevskydd som tillhör skyddsvästen? Är hotet så lågt i Mali nu för tiden?
  Varför används civila kängor?

 • Bergskedjan 1 september 2017 19:19

  Hej Mali!
  Häftiga bilder och skönt se det finns viss grönska bland all sand!
  Hoppas kaffet smakade härligt... sista fotot
  Ta hand om er // be safe
  Bergsmor

 • Sabi 1 september 2017 18:18

  Jättetack för flera intressanta inlägg på sistone! Såväl bilder som information och reportage. Ni känns inte riktigt lika långt borta när vi får kontinuerliga uppdateringar på vad ni pysslar med :)

  Skulle vara intressant med fler intervjuer från personer med olika uppdrag och yrken hos er!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *