Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Multinationellt på sjukvårdsplutonen

Malistyrkan

Den svenska sjukvårdsplutonen på MALI 06 är en tillfälligt sammansatt medicinsk enhet, en Medical Task Force (MED TF), som upprätthåller sjukvårdsberedskapen på den svenska kontingenten. För att kunna genomföra kvalificerade medicinska omhändertaganden och livräddande kirurgi är MED TF MALI06 i ständig beredskap.  Både mobila enheter som följer spaningsgrupperna och stationära enheter inne på Camp Nobel finns tillgängliga dygnet runt.

Personalen är huvudsakligen svensk men under MALI 06 har även medicinsk personal från Frankrike, Tyskland, Sydafrika, Kenya och Italien tjänstgjort vid plutonen. Det ställer höga krav på samordning av rutiner bland personalen och på ledarskap från plutonsledningen men när det omsätts rätt är olikheterna en extremt stor tillgång. Just nu tjänstgör läkare från den finska försvarsmakten som en del av plutonen och trots ett annat språk skapas snabbt en sammansvetsad och väl fungerande enhet.

Det finns mångårig medicinsk kunskap bland personalen och MED TF har omsatt denna på riktigt vid flertalet tillfällen. Vi jobbar dygnet runt, alla dagar på insatsen, för att svensk militär personal skall kunna lösa sina uppgifter säkert.

Era liv är vårt kall!

/Plutonchef August med personal

Bilderna nedan visar en övning:

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

4 kommentarer

 • Jan/pappa till en soldat 2 september 2017 08:10

  Er expertkunskap är mitt stöd.

 • Dr D 1 september 2017 21:45

  Fina bilder, bra inlägg och ett riktigt gediget arbete från alla på MED TF.

  Keep up the good work!

 • Jimmy 1 september 2017 19:41

  Blir stolt!
  Ses snart.

 • Bergskedjan 1 september 2017 19:25

  Hej Mali!
  Tack för info och bilder! Imponerande vad ni kan göra och hur duktiga ni är! Vi vet ju hur ni stöttat och hjälpt många när otrevligheter skett
  Be safe // bergsmor

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *