Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Fem frågor till en soldat

Malistyrkan

På uppdrag i Timbuktu träffar jag soldaten Oliver – en glad grabb som flyttade upp till Arvidsjaur för tjänstgöring i grönkläderna. Nu är han alltså här i Mali.

Hur tycker du att det är att arbeta i Mali?

– Det är roligt att man har något att göra. Det jag kommer att bära med mig i minnet när jag kommer hem är nog hettan, fattigdomen och lerhusen. Folk ligger och sover mitt under den stekheta solen.

Vad är svårast?

– När det inte finns en uttalad arbetsuppgift för stunden. Man ska vara tillgänglig och beredd att snabbt kunna sticka ut på uppdrag, men man har inget att göra. Det är stressande.

Vad gör du helst när du har tid över på Camp Nobel?

– Jag sitter själv och ritar eller kollar på film. Eller så mekar jag med min Galt.

Vilket är den bästa maträtten som serveras på campen?

– Det är pizza… Nej förresten, det är nog lasagne som vi alltid får på fredagarna.

Vad saknar du mest med Sverige?

– Kompisarna, mina syskon och slappheten hemma. Där kan man vara helt ledig.

Missa inte ett par av Olivers teckningar, dem kan ni se på nedanstående bilder:

/Johannes, tf PIO

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • Anne von Börtzell-Szuch 31 augusti 2017 09:15

    Kram i från Faster och kusinerna i Kanada Oliver.

  • Mamma Ingela 30 augusti 2017 22:01

    Så duktig du är på att teckna Oliver.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *