Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Barnen flockas runt de svenska soldaterna

Malistyrkan

Först är de lite reserverade, men när de inser att vi är snälla kommer de fram och söker kontakt med oss svenskar. De tycker att det är extra roligt att få bli fotograferade och pratar gärna med mig på franska. Tyvärr behärskar jag inte språket, så det får bli gestikulering av olika slag för att kommunicera med barnen. Här har ni bilderna som jag tog på dem när jag var ute med spaningsskvadron.

/Johannes, tf PIO

       

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • Mamma Ingela 30 augusti 2017 21:58

    Kul att barnen vågar komma fram till er. Måste vara väldigt spännande för dom att bli fotade. Man riktigt ser hur glada dom blir Kul även för er att känna att dom litar på er

  • Bergskedjan 30 augusti 2017 19:47

    Hej Mali!
    Mycket fina bilder på barnen! Alltid ett leende verkar de bjuda på! Intressant läsa också om en dag ute på uppdrag. Svårt sätta sig in i dels värmen såklart men också att hela tiden vara på spänn och beredd. Vet ni är tränade men ändå.
    Be safe // bergsmor

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *