Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Chefen sammanfattar läget

Malistyrkan

Foto: Pelle Vamstad

Teddy Larsson, chef för det svenska FN-förbandet i Mali, sammanfattar här sina intryck och slutsatser efter de inledande månaderna på plats under FN-flagg i Mali. Han tar bland annat upp det sköra säkerhetsläget och uppmärksammar också de anhörigas insats hemma i Sverige.

Läs hela artikeln här på Försvarsmaktens hemsida.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

7 kommentarer

 • Sabi 19 augusti 2017 11:13

  Jag håller med "Anhörig". Bloggen är ett bra stöd för oss här hemma. Särskilt efter måndagens attacker är en ju än mer orolig, själv är jag inne här dagligen med hopp om uppdatering... och då är jag ändå så pass lyckligt lottad att "min" soldat har möjlighet att höra av sig ofta till mig, tänker att det är än svårare för de anhöriga som inte har samma förutsättningar.

  Hade gärna sett något reportage om vad som händer på campen vid sådana händelser som i måndags. Vad de olika funktionerna gör, vad er roll blev i hanteringen av attackerna etc - det ni nu kan vara öppna med, givetvis.

 • Anhörig 18 augusti 2017 16:31

  Förstår att ni har mycket att göra och att fokus ligger på uppgiften. Men vi här hemma önskar lite oftare uppdatering från bloggen. Det är väldigt roligt och intressant att följa er vardag och man får ett lugn av att ha mer förståelse för vad ni gör.
  Kämpa på, vi är stolta

 • Gunilla 13 augusti 2017 01:57

  Jag förstår inte varför vi är på plats med ett svenskt deltagande i Mali överhuvudtaget. Var det priset för en plats i FN:s säkerhetsråd? Än har inte några svenskar fått sätta livet till och jag önskar att det inte kommer att hända. Sedan kan du som överstelöjtnant skriva att våra soldater gör en bra insats. Som nära anhörig har jag problem med att kunna sova lugnt om nätterna. Varje natt kommer tankarna smygande och med dem rädslan.........

 • Bassen 11 augusti 2017 09:52

  Bryta ny svensk mark i Goundam är väl lite att ta i va? ;)

 • Sabi 10 augusti 2017 20:56

  Tack för en bra artikel!

 • Bergskedjan 10 augusti 2017 20:35

  Hej på er i Mali! Vi tackar varmt för njutbar samvaro under en stund samt för dina rader. Som anhörig läser man in allvaret i området men är samtidigt tacksam och imponerad över hur seriöst ni tar allt. Hur viktigt det är att inte bli bekväma och naiva, precis som du skriver. Ta hand om dig och dina tjejer och killar därnere! Vi, anhöriga, tackar också för orden riktade till oss!

 • Mams 10 augusti 2017 12:46

  Fantastiskt rolig läsning. Vi här hemma är oerhört stolta över er, det jobb ni gör i extremt klimat.
  Take care!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *