Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Äntligen surströmming!

Malistyrkan

Foto: MP

Maten som vi får på Camp Nobel är helt okej men ibland måste man få lyxa till det ordentligt. Därför valde jag att införskaffa några riktigt utsökta svenska läckerheter under min leave hemma i Sverige. I bagaget hade jag packat ned tunnbröd, mandelpotatis, västerbottenost, rödlök och, sist men inte minst, surströmming. Tillsammans med några andra dedikerade surströmmingsätare delade vi på läckerheterna ute på Maffes veranda. Det var helt klart den festligaste måltid vi ätit hittills på Camp Nobel.

 

Josef Ekesryd, fältpastor

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

 • Peter Bodis 11 augusti 2017 08:16

  Hej i värmen!

  Har ni testat om dofterna hjälper till att hålla buset borta?

  Ha det fortsatt bra

  Hälsjingar

 • Bergskedjan 10 augusti 2017 20:39

  Hej Mali! Blev det uppskattat eller hade gänget önskat kräftor istället:)
  Ta hand om er// be safe

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *