Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ett väl genomfört arbete

Malistyrkan

Den 31 juli avslutade Vaktstyrka 4 från Norrbottens regemente I19 sin insatsperiod i Mali. Vaktstyrkan har varit i Mali under fyra månader och varit fördelad mellan Camp Midgård i Bamako och Camp Nobel i Timbuktu. I Bamako har vaktstyrkan förutom bevakning, eskortering och patrullering även deltagit i lösandet av den Svenska Nationella Stödenhetens övriga arbetsuppgifter.

– Soldaterna från I19 är som ett multiverktyg, de har löst många olika uppgifter av varierande karaktär med stort engagemang och med hög kvalité i genomförandet. Jag är mycket nöjd över soldaterna från I19 och deras insatser, de kommer att vara saknade, säger chefen för NSE.
– Det är blandade känslor när man avslutar en insats, det är svårt att beskriva de känslor och upplevelser man har inombords, längtan hem till familjen är stark men samtidigt finns det något inombords som vill hålla en kvar. Jag tror att när jag om en tid ser tillbaka på vår tid i Mali kommer jag framför allt minnas den starka kamratskapen och samarbetsviljan som gjort att vi tillsammans klarade att lösa tilldelade uppgifter även under svåra påfrestningar, säger chefen för vaktstyrka 4.

/C NSE

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

3 kommentarer

 • Armétaktisk chef 2 augusti 2017 18:01

  Norrbottningar kan man alltid lita på!! Från min tid som Brigadchef vid Norrbottens regemente har jag enbart positiva erfarenheter från regementets otroligt professionella och lojala personal. Att kolleger från regementet nu gjort en viktig och värdefull insats i Mali är värt stor respekt!!

  Stort tack till er i Vaktstyrka 4, hoppas ni nu får en välförtjänt ledighet med svensk sommar - sommarvärme lär ni dock inte ha saknat!!

  Och till er som är kvar i Mali - fortsätt ert goda och viktiga arbete, vi ses lite längre fram då jag besöker er.

  Stefan Andersson
  Brigadgeneral
  Armétaktisk chef

 • BSM MALI 06 2 augusti 2017 17:25

  Tack för ert utmärkta arbete! Njut av vad som är kvar av sommaren i Sverige och på återseende i andra sammanhang!/BSM MALI 06

 • Mams 2 augusti 2017 13:15

  Tack för er insats.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *