Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Psykologstöd i Mali

Malistyrkan

Foto: Pelle Vamstad

Jag heter Fred och arbetar till vardags som psykolog på Försvarshälsan i Boden. I mina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med min kollega Bjarne följa Mali 06 före, under och efter insatsen. Under insatstiden genomför jag också systemstödsresor i syfte att stödja förbandet i det systematiska arbetsmiljöarbetet, särskilt när det gäller att över tid följa upp den sociala och organisatoriska arbetsmiljön.

I dagligt tal ska jag alltså hjälpa förbandet att över tid må och fungera så bra som möjligt under insatsen och att i god tid också skapa en bild av vilket eventuellt behov av stöd som kan finnas efter insats. På plats i Mali finns jag också tillgänglig för konsultation till chefer och vid behov avlastningssamtal för samtliga som ingår i förbandet.

Efter strax två veckor in på mitt första besök, är min bild att förbandet har klarat sin etableringsfas mycket väl. Jag uppfattar förbandsandan mycket god och att man som helhet uttrycker god trivsel, trygghet och tillit till de egna och förbandets förmågor. Jag uppfattar att vardagen ibland kan kännas enahanda, vilket inte minst kommer till uttryck i längtan efter leave och att snart få träffa nära och kära. Själv har jag nog heller aldrig tidigare varit med i ett sammanhang där det pratas så mycket om längtan efter favoritmaten.

Väl mött!

/Fred

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

 • Anneli 11 juli 2017 13:20

  Härligt att den allmänna känslan är bra hos gänget.
  Stay safe

 • Bergskedjan 10 juli 2017 22:15

  Hej i Mali! Viktig insats det du beskriver! Känns skönt ni tycker detta är viktigt och även kommer ha koll' på våra älskade anhöriga även efteråt. Det uppskattas! Det med den goda andan du beskriver har jag anat i samtalen med sonen. Det är viktigt och skönt få det bekräftat också. Får börja fundera senare om vilken favoritmat som ska lagas :)
  Ta hand om er// be safe
  Bergsmor

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *