Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

När du blir bjuden på fest

Malistyrkan

Sveriges Camp Nobel befinner sig som vi tidigare nämnt på en så kallad Supercamp. På Supercampen finns många nationer och det händer ibland att de bjuder in den svenska kontingenten på diverse aktiviteter och festligheter.

Den här gången hade Sverige fått en fin inbjudan till ”Celebrating Corn’s Day” från El Salvador.

Sverige, som inte tackar nej till en fest, dyker självklart upp med kontingentschefen i spetsen.

Det blev en härlig tillställning, El Salvador serverade traditionell mat i form av ”pupusa”,  en tjock tortilla gjord på majs fylld med ost, kött och bönor. Efter maten bjöds de gästande länderna på klassisk salvadoransk dans och sång. Kvällen avslutades sedan med karaoke där Sverige bidrog med ett starkt nummer av en Michael Jackson låt.

Under stjärnklar himmel vandrade vi sedan hem till Camp Nobel, mätta och belåtna.

// Malin & Casandra

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • Jimmy 20 juni 2017 12:36

    S1 på turné!

  • Pastor Lisa 19 juni 2017 20:43

    Bra att ni tog över stafettpinnen!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *