Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Lördagsmys i Timbuktu

Malistyrkan

Vid 17-tiden, lagom till den stundande middagen i matsalstältet, drog utan förvarningen en sandstorm av kraftigare modell in över svensklägret på Camp Nobel. Så länge sandstormen rasade var det i det närmaste omöjligt att vistas utomhus.

Nu, ett par timmar senare, har sandstormen övergått i ett kraftigt regnoväder som åtminstone har det positiva med sig att temperaturen sjunker en smula. Och det gillar vi.

En utmärkt lördag kväll önskas!

/Pelle PIO

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

4 kommentarer

 • Helena berg 18 juni 2017 19:37

  Från Bergskedjan
  Tack för info via bloggen! Vi är också nybörjare och inser hur viktigt det är med uppdateringar om hur ni har det! Vi hoppas ni har det bra och tar hand om er!
  Vi ses// hörs

 • mams 18 juni 2017 15:07

  Härligt att ni uppskattar det "lilla".
  Ni gör skillnad. Ta hand om er.

 • Mamma Ingela 18 juni 2017 14:59

  Fy, ser inte så trevligt ut med den sandstormen. Men skönt för er att det blev lite svalare efter regnet i alla fall.
  Är så tacksam för denna blogg. Underlättar verkligen för oss här hemma att få höra och se hur nu har det.
  Ni gör en fantastisk insatts för folket.
  Var rädd om er alla

 • Anncha 18 juni 2017 14:00

  Det är viktigt för oss här hemma att ni skriver på bloggen, förstår att ni kanske tycker det inte är så kul att skriva men det är intressant att läsa hur ni har det
  Ni gör en ovärdeligt jobb som många aldrig skulle tänka sig att göra.
  Kram till er alla, vi här hemma tänker på er hela tiden.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *