Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Oväder i Timbuktu

Malistyrkan

De senaste dagarna har det varit oväder i Timbuktu, med sandstorm, regn och åska. Häromdagen blev himlen alldeles mörk då sandstormen täckte solen. Tältduken fladdrade i vinden medan stormen drog sig in över campen. På bara någon minut var vi i mitten av den och fick känna på hur sanden stack mot huden då den passerade i hög fart. Stolar ramlade omkull av den hårda vinden och sand tog sig in överallt. På kvällen började däremot sandstormen lugna ner sig, som då byttes mot regn istället. Ösregn, blixtrar och åska – något som har varit mycket ovanligt för nuvarande Malistyrkan.

Lukten av regn påminner en om den svenska sommaren, något som vi snart själva ska få uppleva.

/Michael, PIO

Väggen av sand har precis dragit sig över campen och vi är nu i mitten av stormen.

Stolarna blåste omkull av den kraftiga vinden.

Regnet tog över efter sanden.

Ett tappert försök att komma undan regnet.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

3 kommentarer

 • TC SZ Mali02 22 maj 2017 13:13

  Torrluft!! Hoppas den är utbyggd bättre nu än på 02 då vi med fick ett blött uppvaknande att det faktiskt regnade även i Sahara.

 • Malistyrkan 19 maj 2017 20:25

  Hej @A
  När Mali05 lämnar kommer nästkommande förband, Mali 06 att ta över ansvaret för bloggen. /Michael, PIO

 • A 19 maj 2017 19:43

  Vem kommer ta över bloggen... kommer någon ta över bloggen?

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *