Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Hem till Finland

Malistyrkan

I två månader har de tre finska läkarna stöttat Malistyrkan med deras specialistkunskaper inom sjukvård.
– Tiden har bara sprungit iväg, säger Kreu, en av de finska läkarna.

Det var i februari de tre läkarna kom till den svenska kontingenten för att stötta sjukvårdsresursen under åtta veckor. En tid som har gått otroligt fort enligt dem själva.
– Det ska bli skönt att åka hem nu men samtidigt lite sorgligt. Vi har fått många goda vänner här nere, säger Kari.

Deras starkaste intryck har varit patrullerna i öknen och det goda samarbetet, som exempelvis sjukvårdsövningarna de hade med svenskarna och de nederländska gästerna som tidigare bodde på campen.
– De mer vardagliga intrycken kommer man också att minnas, som maten, träningen och solen som går ner över öknen, säger Ville.

Under deras sista arbetsdag halades den finska flaggan som har vajat under deras tjänstgöringstid på Camp Nobel som ett tecken att deras tjänstgöring är slut.
– Samarbetet har fungerat utmärkt och jag hoppas att samarbete kommer fortsätta. Det har varit oerhört fruktsamt, säger Jan, den svenska SMO (senior medical officer).

/Michael, PIO

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • Ems 23 april 2017 10:56

    Håller med! Hört så mkt positivt; och hur bra Finland är att samarbeta/jobba med.

  • Dockan25 19 april 2017 15:49

    Har hört så mycket gott och positivt om er och eran närvaro!
    Tack för att ni gjorde er tillgängliga under dessa månader och
    tog så väl hand om våra anhöriga/soldater under deras insats i Mali!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *