Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

På flygplatsen i Bamako

Malistyrkan

Det är tyst på flygplatsen, varken flygfarkoster eller resenärer har påbörjat sin dag. Klockan har inte ens slagit fem på morgonen då personalen från stödenheten för logistik (NSE) rullar in med sin bil på flygområdet. Lamporna lyser upp den annars mörka flygplatsen samtidig som personalen vidtar de sista förberedelserna. Om någon timme landar svensk personal som varit på leave in på Bamakos flygplats.

Dagens uppgift, att transportera gods och personal är en av huvuduppgifterna för NSE:t. Innan planet väl landar måste tabellen över personalen stämma, förberedelser för att ta emot gods och se till att mat och transport finns för de som antingen tar ett senare flyg vidare till Timbuktu eller ska transporteras till Camp Midgård i Bamako.

/Michael, PIO

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • MammaMu 8 april 2017 10:45

    Även om oron finns hela resan är det skönt att läsa om den stora säkerhet som finns hos er.Take care

  • Pelle 6 april 2017 12:24

    Utan en nationellt stödenhet, ingen Mali-insats. Värt att reflektera över då och då, betydelsen av det arbete som utförs i Bamako. Snygga bilder btw!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *