Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En tyst minut för de som inte finns kvar

Malistyrkan

Idag på Camp Nobel  klockan 13:00 samlades de som kunde framför klockstapeln vid vårt kapell. Vi ringde i kapellets klockor och kontingentens tjänsteförrättande chef Magnus ledde oss i en tyst minut.

Vi mindes den svenska soldaten som förolyckades när han gick igenom isen med en bandvagn vid försvarsövningen i Norrbotten, samt den svenska FN-medarbetaren i Kongo-Kinshasa som hittades mördad efter att ha kidnappats.

Den svenska soldatens död är en påminnelse för förbandets anställda att militär verksamhet, också under övning, är kantad av många riskmoment.  Oavsett hur väl vi övar och vilken utrustning vi än har kan olyckan vara framme. Det stämmer till eftertanke inte bara i skarpa moment utan i all verksamhet. Våra tankar går till soldaten och hans familj, vänner och förband.

Den civila FN-medarbetarens fruktansvärda död påminner oss om fredsbevarandets och demokratiarbetets risker. Det finns våldsamma krafter som motsätter sig fred och rättvisa. Vårt bidrag i FN:s tjänst är en militär insats, men de civila FN-medarbetarna är kollegor i samma organisation med samma mål.  Vi skall skapa säkerhet så att de humanitära organisationerna kan utföra sitt uppdrag. Våra tankar går till vår civila FN-kollega och hennes amerikanske kollega som också fick sätta livet till. Deras tjänst skall inte vara förgäves, det är därför vi är här.

/Pastor Lisa

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

7 kommentarer

 • Malena 3 april 2017 16:41

  ❤❤❤

 • Phu Quoc mam 3 april 2017 15:06

  Det finns så många onda krafter i denna värld, men dessbättre finns det fler goda.
  ❤❤❤❤❤❤❤

 • Jahan 2 april 2017 23:32

  Respekt , kärlek

 • Mamma Susanne 2 april 2017 19:46

  ❤❤❤

 • Kerstin Olsson 2 april 2017 09:11

  ❤❤

 • Anne Andersson 1 april 2017 21:15

  ❤️❤️

 • Eva 1 april 2017 20:01

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *