Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Minusmas militärchef besökte Camp Nobel

Malistyrkan

Generalmajor Amadou Kane får en förevisning av det obemannade flygsystemet Örnen.

I veckan fick Camp Nobel påhälsning av Minusmas ”Force Commander”, generalmajor Amadou Kane från Senegal. Som ”Force Commander” är Amadou Kane FN-insatsens högste militäre befälhavare. Besöket på campen gav honom möjlighet att få en god bild av Sveriges förmågor i området.

Tillsammans med sitt sällskap fick generalmajoren bland annat en förevisning av vårt obemannade flygsystem Örnen samt soldatmateriel som används i insatsområdet.

/Per-Ola Mjömark, tjf PIO

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *