Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Internationella kvinnodagen

Malistyrkan

Igår spelades det vänskapsmatcher i volleyboll som Burkina Fasos kontingent hade bjudit in till, i syfte att hylla den internationella kvinnodagen. Det var en stor uppslutning från flera av de olika kontingenterna som verkar i Timbuktus närområde.

Afrikansk musik dånade högt från högtalarna samtidigt som matcherna kommenterades i realtid. Vid planen fanns det ett stort tält där åskådarna kunde sitta ner i skydd från solen. Det var inte nationerna som mötte varandra utan lagen blandades mellan deltagarna. Två matcher spelades, en mellan herrar och en mellan damer. Mellan matcherna hölls det tal på franska som hyllade kvinnans roll för freden. Förutom volleybollen fanns det tillfälle samverka med våra grannar på supercampen.

/Michael, PIO

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

2 kommentarer

  • Ems 10 mars 2017 07:45

    Bra att uppmärksamma denna dag!

  • Sax 9 mars 2017 18:51

    En hyllning till kvinnorna!! Strångt gjort!! Stå på er!!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *