Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Goda grannar stödjer i öknen

Malistyrkan

Den finska flaggan är precis hissad och kommer hänga tills det finska bidraget har lämnat.

Det är vanligt att se utländska uniformer på den svenska campen i Timbuktu. Besök och samverkan sker på daglig basis. Däremot kommer kontingenten att få se den finska uniformen konstant under en längre period. Det var i augusti 2016 som förbandet blev medveten att bemanningen inte täckte för under insatsperioden för den medicinska personalen. Ett samarbete inleddes med den finska kontingenten i MINUSMA som resulterade i att tre läkare skulle ingå i den svenska styrkan i Timbuktu.

>Läs artikeln på försvarsmaktens hemsida här!

/Michael, PIO

Kari är en av de tre läkarna som stöttar den svenska kontingenten.

Kreu är motsvarande anestesiläkare på en traumaoperationsavdelning i Finland.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

4 kommentarer

 • MoP 25 februari 2017 18:36

  Vet att Ni har en som är jättebra på att bygga.
  I alla fall hemma, både inomhus med möbler
  och utomhus med grillkök.
  Kanske han även kan fixa en bastu....
  /Take care/

 • Malistyrkan 25 februari 2017 13:28

  Hej @Lisa och @undrande!
  Än så länge finns det inga planer på att bygga en bastu. Men det kanske är ett förslag vi kan lyfta på förbandet. Tack för att ni följer bloggen!

 • Lisa 25 februari 2017 11:27

  Hej

  Jag understödjer ryktesspridning om bastu i hopp om att det en dag blir sant, men kan tyvärr inte bekräfta ryktet. Men jag ber dagligen för att det ska bli sant :)

  /Pastor Mali05

 • Undrande 24 februari 2017 23:08

  Välkomna!

  Stämmer uppgifterna om att det kommer byggas en bastu bredvid kapellet?

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *