Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Bordtennisbonanza i Timbuktu

Malistyrkan

Även de små sakerna i vardagen förtjänar att bli uppmärksammade. Till exempel när det dyker upp ny och efterlängtad  idrottsutrustning i Mali – adresserad till den svenska styrkan i Timbuktu.

På den ena kortsidan av vårt gym finns det ett pingisbord som är populärt att använda. Några gamla racketar och ett fåtal pingisbollar, som alla sjöng på sista versen, har tidigare varit det som erbjudits de som velat spela.

Nu har det blivit ändring på detta! I dagarna har Mali 05 fått en uppskattad donation från en person arbetandes på STIGA hemma i Sverige. Splitternya bollar och rack har gjort sitt intåg i insatsområdet, och bidrar till förbandets välbefinnande!

Kan du gissa vilket rack som är nytt?

Bidrag som dessa nya rack och bollar gör inte bara pingisspelandet roligare, utan ger möjlighet för svenska soldater i Timbuktu att spela bordtennis även i framtiden, långt efter att vi som är här nu har roterat hem.

Förhoppningsvis kan vi även anordna en pingisturnering inom kort, där Camp Nobels egen J-O Waldner kan koras.

/Anthon

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu etablerar sig den svenska styrkan i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

5 kommentarer

 • Dubbelmamma 18 februari 2017 23:40

  Vilken superdonation, lycka till med träning och tävling! Ni är värda all uppmuntran.
  Ta hand om er!

 • Sax 19 februari 2017 12:14

  Vilken lycka!! Mycket vänligt gjort! Nu väntar vi på en ny Waldner.
  Kämpa på!

 • Apollo 20 februari 2017 20:39

  Härligt med ny sportutrustning! Skulle vara roligt att läsa om några andra sporter ni utövar där borta Stor kram till vår ökenprins ❤

 • Mia Stjernfeldt 21 februari 2017 12:05

  Lycka till allihop i pingisturneringen!
  Hälsar MammaMia

 • 007 27 februari 2017 19:48

  Ni skulle bara våga dra igång pingisturneringen när jag är på leave!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *