Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Bordtennisbonanza i Timbuktu

Malistyrkan

Även de små sakerna i vardagen förtjänar att bli uppmärksammade. Till exempel när det dyker upp ny och efterlängtad  idrottsutrustning i Mali – adresserad till den svenska styrkan i Timbuktu.

På den ena kortsidan av vårt gym finns det ett pingisbord som är populärt att använda. Några gamla racketar och ett fåtal pingisbollar, som alla sjöng på sista versen, har tidigare varit det som erbjudits de som velat spela.

Nu har det blivit ändring på detta! I dagarna har Mali 05 fått en uppskattad donation från en person arbetandes på STIGA hemma i Sverige. Splitternya bollar och rack har gjort sitt intåg i insatsområdet, och bidrar till förbandets välbefinnande!

Kan du gissa vilket rack som är nytt?

Bidrag som dessa nya rack och bollar gör inte bara pingisspelandet roligare, utan ger möjlighet för svenska soldater i Timbuktu att spela bordtennis även i framtiden, långt efter att vi som är här nu har roterat hem.

Förhoppningsvis kan vi även anordna en pingisturnering inom kort, där Camp Nobels egen J-O Waldner kan koras.

/Anthon

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

5 kommentarer

 • 007 27 februari 2017 20:48

  Ni skulle bara våga dra igång pingisturneringen när jag är på leave!

 • Mia Stjernfeldt 21 februari 2017 13:05

  Lycka till allihop i pingisturneringen!
  Hälsar MammaMia

 • Apollo 20 februari 2017 21:39

  Härligt med ny sportutrustning! Skulle vara roligt att läsa om några andra sporter ni utövar där borta Stor kram till vår ökenprins ❤

 • Sax 19 februari 2017 13:14

  Vilken lycka!! Mycket vänligt gjort! Nu väntar vi på en ny Waldner.
  Kämpa på!

 • Dubbelmamma 19 februari 2017 00:40

  Vilken superdonation, lycka till med träning och tävling! Ni är värda all uppmuntran.
  Ta hand om er!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *