Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Grå gigant genomförde galant godsleverans

Malistyrkan

En armé utan förnödenheter är förlorad, ska den kinesiske generalen Sun Tzu ha påpekat redan på 500-talet före vår tideräkning. Samma devis gäller än idag. Logistiken är livsviktig för ett förband, så även vårt. Därför var det glada miner när en av Försvarsmaktens verkliga tyngdlyftare nyligen satte ner hjulen på plattan i Timbuktu.

Heavy Airlift Wing (HAW) är en multinationell flottilj baserad i Ungern, vars verksamhet är ett samarbete mellan tolv nationer. Sverige är ett av dem. Tillsammans har man köpt och bemannar tre Boeing C-17 Globemaster III, och opererar dem gemensamt världen över i ett 30-årigt åtagande.

När flygplanet i dagarna gjorde en snabbvisit på flygplatsen i Timbuktu hade man med sig ett antal efterlängtade paletter med materiel till det svenska förbandet på Camp Nobel.

Tack vare vår Movcon (transportansvarige) och den alltid lika stringenta transportgruppen, gick det både smidigt och snabbt att lasta av och på i ökenhettan.

Du hittar fler bilder här nedanför.

/Per-Ola Mjömark, tjf PIO

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av två kontingenter. Den ena består av ett underrättelseförband samt officerare som tjänstgör i olika staber. Det andra är ett transportflygförband som stöder FN med flygtransporter. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Den svenska personalen är förlagd i huvudstaden Bamako samt i Timbuktu.

1 kommentar

  • Erka 25 februari 2017 15:48

    Vad bra att de kan landa i Tim äntligen!! bådar gott inför framtiden

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *