Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Medaljering på ASIFU högkvarter

Mali 03

Måndagen den 3 augusti var det högtidsdag i Malis huvudstad Bamako, åtminstone för ett antal av de fredssoldater som tjänstgör i och för ASIFU dvs. den enhet som de flesta FN-svenskar i Timbuktu är underställda

Måndagen den 3 augusti var det högtidsdag i Malis huvudstad Bamako, åtminstone för ett antal av de fredssoldater som tjänstgör i och för ASIFU dvs. den enhet som de flesta FN-svenskar i Timbuktu är underställda (ASIFU = All Sources Informatin Fusion Unit). Anledningen? Ett flertal av dessa har tjänstgjort i 90 dagar för FN vilket är kravet för tilldelning. De svenskar som uppmärksammades var de som ingår i den vaktstyrka som bevakar Camp Bifrost, dvs. basen där ASIFU verkar, samt förbindelseofficeren.

Avgående chefen för ASIFU Hans van Dalen tackade sin personal på de olika språk som talas i de länders vars personal förekommer i staben. Detta lättade på stämningen efter en ofrivillig paus i ceremonin p.g.a. ett vindskast med några regndroppar som nästan välte ett tält över närvarande hedersgäster.

Efter medaljceremonin och den överlämningsceremoni med chefsbyte i ASIFU skedde i direkt anslutning blev det en kortare mottagning följt av en måltid med hedersgästerna.

Text och bilder, Fredrik A. Holst, LEGAD

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

2 kommentarer

 • Jasper 11 januari 2017 16:58

  Dear Fredrik,

  Just a question: did you notify all the personnel on the picture you would publish it on an open source website? I assume you did, but would like to make sure!

  Kind regards!

 • DCOM ASIFU emeritus 11 augusti 2015 10:32

  Vaktgruppen (och Dennis)!
  Grattis till era välförtjänta medaljer.
  Kör på - hela vägen in i kaklet.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *