På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Hälsning från vaktpluton

MALI 00

Hej bloggen. Vi  börjar nu se ljuset. För oss på vakttroppen börjar det närma sig hemrotation och allt vad det innebär.  Allt ska inventeras, vårdas och märkning ska tas bort för att senare kunna lämnas in hos förrådsgruppen här nere. Dock har vi några dagar kvar tills allt detta ska göras. Vi ska även hinna utbilda dom soldater från MALI01 som kommer ner och ska ta över efter oss.

Vakt 3

Förutom allt detta så bedriver vi huvudtjänst som i vårat fall är vakttjänst, eskorter och patruller. Vi hade Sveriges första officiella patrull i Mali i år. Nyårsdagen var för oss som vilken dag som helst. Så att gå upp tidigt för att gå ut och patrullera var ren rutin.

Vakt 4

Vi har även fått flytta till nya tält. Från dom provisoriska svenska tälten till dom norska tälten som nu byggts på campen. Nästan allt som bryter vardagen är bra och får dagarna att få fortare.

Med hemrotation följer också mer prat om mat. Pizza är nog nummer ett tät följt av respektive mammas hemlagade mat.

Det var allt från oss på vaktplutonen för den här gången.

Väl mött

Bravo Papa 02, Ställföreträdande vaktplutonchef.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

14 kommentarer

 • Familjen Aggring 13 januari 2015 10:04

  Hej och tack för ert inlägg! Härligt att höra av er i ord och bild. Förstår att ni har fokus på er viktiga uppgift, fortsätt med det. Under tiden så förbereder vi pizzor och en och annan köttbit med potatisgratäng till hemkomsten. Bästa hälsningar till er alla och många kramar till Max från oss!

 • Colin 13 januari 2015 12:25

  Entrecote, pommes och bea sås finns när min pojke kommer hem...
  Pappas hemlagade är inte så pjåkig heller

 • Mats 13 januari 2015 17:30

  Ni ser så "tunna" ut så det blir nog andra bullar... kanel eller kött kanske. Må gott, håll fokus (hört att ni är duktiga - kanske bättre än pappornas repmånad?) och ta hand om er med ett leende.

 • Malin Ullerstam 13 januari 2015 20:19

  Vad sägs om några portioner smörstekt kalkon med hasselbackspotatis, brunsås, grönsaker, ananasröra och rönnbärsgele? Kramar till Joakim S.

 • Marie-Pierre Labadie 13 januari 2015 22:53

  Hemma väntar en gratinerad hummer eller två, Marc.
  Bienvenu!
  Ta maman qui t'attend!

 • nilssons 14 januari 2015 05:57

  Bäst att informera Vrigges pizzabagare att du är på väg hem. Hänger dom andra med?Ni är fantastiska. Välkomna hem./KN

 • Annika 14 januari 2015 08:05

  Alltid roligt att läsa bloggen ,framförallt från vaktplutonen ! Här hemma väntar och längtar mamma och mammas hemlagade mat ! ;-) Sköt om er ! Kram till Jeppe :-)

 • christina 14 januari 2015 11:37

  Härligt att läsa om er. Förstår att ni ser fram mot hemkomsten och hemlagad mat. Vi anhöriga har börjat räkna dagarna tills ni kommer hem vilket vi ser framemot väldigt mycket, Håll humöret uppe och var rädda om varandra. Hälsningar till er alla och speciellt till H. Knutsson.

 • Mikaela Mossberg 15 januari 2015 08:21

  Vill passa på att gratta min fina lillebror Daniel Z, Ing 2, på födelsedagen!!!

 • Madeleine 15 januari 2015 20:44

  Vilket jobb ni gör alla där nere! Utan varandra hade inget fungerat. Kul att läsa i bloggen för oss här hemma!

 • Veronica 16 januari 2015 06:28

  Så himla roligt att läsa om er alla. Bloggen är så viktigt nu i mitt liv :) TACK för den <3
  Må gott ni alla, nu går tiden fort. Kram till Wase

 • C Ing 2 17 januari 2015 08:47

  Tack för de här dagarna! Roligt att se er alla i aktion på plats. Ni gör ett fantastiskt arbete. Sköt om er och tänk på att jag vill ha hem er alla hela och rena./C Ing 2

 • Maria 17 januari 2015 11:23

  Hälsning ifrån Småland , vi har haft en halv timme sol idag tänka sig :):):) gratta lillebror Anton Andersson på namnsdagen idag åt oss . Syrran med familj hälsar.

 • Jessica 29 januari 2015 15:55

  Härlig läsning :)

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *