På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Hälsning från NOAK

MALI 00

Tanken för NOAK har varit att försöka promenera ihop en dag i veckan samt äta middag tillsammans en dag. Eftersom det varit en del storhelger och aktiviteter runt dem sista tiden, har NOAK inte hunnit samverka så mycket.

På annandagen var NOAK med om en uppskattad julfest hos nigerianerna. Vi fick vara med om när deras chef på Role2 blev befordrad till general. Det bjöds på en god buffé samt att det hölls många tal, vi fick både se och höra traditionella sånger samt danser. Efter all uppträdande fick även vi dansa till nigeriansk populärmusik, det var en riktig häftig upplevelse.

NOAK

Vi funderar nu på om vi så småningom kan samverka något med Bukina Fasos kvinnliga officerare. Vi som är här nere nu har inte många veckor kvar men vi hoppas att nästa gäng vill ta över stafettpinnen med att fortsätta samverka med de andra kvinnorna i MINUSMA. Vi hoppas verkligen att NOAK skall hållas vid liv under tiden Sverige finns här nere i Timbuktu.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Krister Iseby 12 januari 2015 21:55

    Självklart ska NOAK fortgå!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *