Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Hälsning från NOAK

MALI 00

Tanken för NOAK har varit att försöka promenera ihop en dag i veckan samt äta middag tillsammans en dag. Eftersom det varit en del storhelger och aktiviteter runt dem sista tiden, har NOAK inte hunnit samverka så mycket.

På annandagen var NOAK med om en uppskattad julfest hos nigerianerna. Vi fick vara med om när deras chef på Role2 blev befordrad till general. Det bjöds på en god buffé samt att det hölls många tal, vi fick både se och höra traditionella sånger samt danser. Efter all uppträdande fick även vi dansa till nigeriansk populärmusik, det var en riktig häftig upplevelse.

NOAK

Vi funderar nu på om vi så småningom kan samverka något med Bukina Fasos kvinnliga officerare. Vi som är här nere nu har inte många veckor kvar men vi hoppas att nästa gäng vill ta över stafettpinnen med att fortsätta samverka med de andra kvinnorna i MINUSMA. Vi hoppas verkligen att NOAK skall hållas vid liv under tiden Sverige finns här nere i Timbuktu.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Krister Iseby 12 januari 2015 21:55

    Självklart ska NOAK fortgå!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *