Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Förrådsgruppen på flygplatsen

MALI 00

Just nu har vi det lite lugnare på förrådet då det är mest rutintjänst så som att se till att det finns mat (nåja, rations...) och vatten till förbandet men även köra fram byggmaterial till den nya campen. Främst cement, tält och inredningar till tälten. Vi har även en del verksamhet på flygplatsen (i alla fall vi fyra soldater och officerare från 254e Flygterminalpluton), då handlingbolaget inte har förmåga att lossa palletter har vi varit uppe och assisterat dem med vår k-loader.DSC_0262

MEDEVAC (två soldater från Burkina Faso som skadats i en trafikolycka) samt lastning och lossning av en Airbus C-295 från Gahna.

I dagarna har även de första av 01:ans containrar kommit, vi gör dock inget med den materielen utan den utan ställs åt sidan så 01:ans förrådsgrupp får inventera och sortera sin egen materiel. Allt för att de ska ha så bra koll på grejerna som möjligt.

DSC_0312

Det stora som vi har framför oss nu är dels avrustningen och hemrotationen av vaktstyrkan från P4 under slutet på månaden samt ett par intensiva veckor på flygplatsen när del av 01:ans materiel kommer flygas upp från Bamako med våra TP84or. Tills dess fortsätter vi med rutintjänsten och att ha leave i omgångar.

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

4 kommentarer

 • Fredrik Walding A9 6 januari 2015 15:06

  Gött jobbat där nere, stay strong och njut av maten!

 • Veronica 7 januari 2015 08:20

  Tänk vad ett telefonsamtal värmer <3
  Vad ni jobbar på :) Så jäkla bra gjort av er alla!!!
  Kramar till Peter

 • Familjen Palm 7 januari 2015 19:41

  Grattis på namnsdagen August (Ing 2)! Vi saknar dig!
  Ta väl hand om dig. Pussar o kramar från oss alla <3 <3 <3

 • Torbjörn Bäckman 16 januari 2015 18:40

  Håll ut Håkan bjudér på en öl när du kommer hem. Bra jobbat hela gruppen. Hälsning Torbjörn JSS

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *