Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Förrådet har ordet

MALI 00

 

(På bilden saknas Micke och Bosse)

(På bilden saknas Micke och Bosse)

Vi önskar alla där hemma en god fortsättning och ett gott nytt år!

Byggnationen av Camp Nobel fortskrider och vår uppgift att tillhandahålla materiel och utrustning för resten av förbandet, tar inte slut förrens vi åker hem.

Annars är allt som vanligt. Den kalla perioden över timbuktus öken/stäpp består av mycket damm i luften och starka vindar. Lika varmt dagtid som under en svensk högsommar men betydligt kallare nattetid. Mindre leveranser med reservdelar och materiel faller in titt som tätt och samtliga har anpassat sig väl efter en vardag i det torra landskapet strax söder om Sahara.

När Camp Nobel står klar går inte att förtälja i nuläget. Ändringar sker med jämna mellanrum men vi på förrådet stödjer ingenjörerna så gott vi kan och förhoppningsvis kommer vi hem det datum som är sagt.

Med vänliga hälsningar och glada miner, önskar vi alla ett trevligt avslut på år 2014 och blickar förväntansfullt framåt på nästa. Med start i Afrika.

/Förrådsgruppen

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

7 kommentarer

 • Christina 25 december 2014 22:06

  Önskar er alla ett gott slut och ett mycket gott nytt år. Hälsa H. Knutsson

 • Catarina Danielsson 25 december 2014 22:13

  Kul att se er. Hoppas cigarren smakar bra vid nyår Kristoffer.
  Jonas och Catarina

 • Maria Gustafsson 26 december 2014 09:18

  Önskar er alla ett got nyt år och ett gott slut. Vi har det kalt i Småland ochså -13 i Jönköping snö , hälsningar Maria Gustafsson

 • Ida Wedin 28 december 2014 15:38

  "Där är ju min morfar men han är busig också vet dom det? Saknar dig! Kom hem till mig när du slutat jobba. kramar från Ida och lillasyster Felicia

 • Monica C 29 december 2014 23:59

  Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!!
  Är det verkligen du som är med på bilden Mattias K;-)
  Ser fram emot att snart få träffas,kram mamma.

 • Suss Mannernä 30 december 2014 22:25

  Önskar alla ett Gott Nytt År - ni gör ett kanonbra uppdrag där.
  Och till sonen... Gott Nytt År-kraaaam ♥

 • Sofie 31 december 2014 23:14

  Gott nytt år Håkan och alla ni andra! Dalton hälsar :)

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *