Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

”Kan det gå åt h*^?=)(e så gör det i regel det”

MALI 00

DSC_0353

Detta är ett talesätt som vi , som sysslar med Teknisk tjänst, är väl bekanta med.

Efter att fordon och materiel transporterats från Skandinavien till Dakar, Senegal med båt för att sedan landsvägstransporterats 3000km genom Afrika till Timbuktu finns det lite att reparera. Vägnätet i Mali får , utan att överdriva, skogsbilvägen i Småland att se ut som en guldkantad motorväg så respekten för de lokala chaufförerna är stor.

110

Utöver reparationer har vi stöttat transportören med kaosartad omlastning av maskiner i Bamako samt även hunnit med bärgningsövning i öknen söder om Niger.

DSC_0341

Vår reparationsplats består av ett antal s.k funktionscontainrar från Sverige och Norge samt en yta av afrikansk jord, s.k latrit, emellan. I containrarna finns utrustning för det mesta såsom hydraulslangpressning, tryckluft, svets mm. Vi medför även en del reservdelar samt servicekit.

117

Verksamheten präglas av mottot ”Gör det mesta av vad du har” då tiden från att reservdelsbehovet uppkommer tills reservdelen finns i Timbukto är synnerligen lång.

God Jul från oss inom Teknisk Tjänst i Mali.

Teknisk Chef Markus
Tekniker Martin
Chef Repgrupp Magnus
Mekaniker Alexander
Mekaniker Johan

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

14 kommentarer

 • Calle 22 december 2014 12:38

  Magnusklubben hälsar till alla Magnusar.
  / Magnus.

 • Maria Gustafsson 22 december 2014 15:26

  Ni är guld värda bra jobbat !

 • Christina 22 december 2014 19:50

  Vilket kanonjobb ni gör så att allt fungerar som det ska, kan inte vara lätt alla gånger men problem är ju till för att lösas så ni måste ju vara världbäst på att lösa problem. Önskar er alla men speciellt Henrik Knutsson en problem fri och en riktigt god jul.

 • Magnus Loften 23 december 2014 07:53

  Sänder här en God Jul och ett Gott Nytt År till er alla.
  Ni gör ett fantastiskt jobb på plats och visar att Sverige är att räkna med på FN uppdrag.

 • Anna Katarina Berglund 23 december 2014 08:43

  Jag vill passa på att önska er alla där nere en riktigt God Jul!

 • Johan 23 december 2014 09:43

  Bra jobbat och god jul!

 • C Ing 2 23 december 2014 15:19

  Jag önskar er alla en riktigt God Jul! Jobba på och sköt om er. /C

 • Jonatan Arvidsson 23 december 2014 15:46

  Janatan God jul och Gott nytt år!!! Vi är med dig i tankarna.! Jag hoppas att du har det drägligt i värmen och att du känner dej behövd. Vi vänt5ar ju på att du kommer till oss och berättar om dina erfarenheter.Jag äker4 till Kräkshult på julotta . Hur firar ni den på kampet? Ni har väl en kör till sängenHälsn.Mormor o Morfar.

 • Magnus Samuelsson 23 december 2014 16:32

  Starkt jobbat alla Mange! Från Mangeklubbens starke man!

 • Stefan o Lill 23 december 2014 20:52

  Mycket fina bilder som ni låter oss här hemma ta del av!
  Förstår att det är en utmaning för er alla!! Vi vet att ni gör ert yttersta för att förläggningen ska bli funktionsduglig!
  Vi sitter här hemma och tittar på Bingolottos uppesittarkväll. Ingen snö men det ska bli minusgrader till helgen.
  Vi önskar er alla där nere en riktigt god jul och ett riktigt gott nytt år!
  En särskild julkram till vår soldat Gustav Magnusson från
  mamma pappa Emelie mormor morfar o farmor!

 • Susanne Andersson 23 december 2014 22:34

  God Jul och Gott Nytt år på Er alla, speciellt Magnus B. Du är saknad på många sätt. Hoppas att det är bra med dig, vi tar hand om Emma så gott det går. Många julkramar från Skoghall.

 • Adrian Holthe 24 december 2014 12:10

  Godt og se at dere har arbeid, vore ju tråkigt om man fick ledigt,hva?;) Her står julkalkonen och aquaviten snart på bordet. Synd att jag inte får glädjen av att njuta den med er. Knega på! Jeg vil se resultat når jeg kommer ned på nyåret!!! God jul på er.

 • Malin 24 december 2014 23:30

  Vilket kanon jobb ni gör.
  Stolt över dig Johan Terning ❤

 • Magnus W 31 december 2014 08:18

  Hej allesammans! Lite sent men bättre det än inte alls. Ville bara önska alla medarbetare en god jul i efterskott och ett gott nytt år då min resa söderut sker över årsskiftet. Leaven har varit uppskattad, förmodligen mest av alla andra där hemma. Mvh

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *