På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

3:e advent

MALI 00

IMG_1231

En riktigt fin 3:e advent vill vi i MALI 00 önska alla er därhemma.

 

Som information så varje lördag ges det möjlighet för förbandet att ta del av inlägg och kommentarer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

39 kommentarer

 • Maria Dahlqvist 14 december 2014 12:06

  Önskar er alla en fin 3 advent.
  En stor kram full av kärlek skickar jag till min son Kristofer, jag är stolt över dig.
  Saknar dig!
  Kram Mamma

 • Anna 14 december 2014 12:24

  Önskar er en fin 3:e advent
  Här hemma på Frösön saknar vi fortfarande snön men njuter av skridskoisar!
  En extra kram till Logistikchefen
  Vi saknar dig!
  Din riktiga chef

 • Veronica 14 december 2014 12:40

  Önskar er alla en riktigt fin och trevlig 3:e advent.
  En stor kram till sonen Peter, som gör mig så stolt!!

 • Maria Gustafsson 14 december 2014 13:06

  Härligt att se att ni kan leka lite. Maria o Kalle

 • Annette Ekholst 14 december 2014 13:28

  Jag önskar er alla en fin 3 advent. Här lyser solen för första gången på länge, passat på att gå en lång runda med Rambo på stranden vid havet. Skickar kärlek och kramar till dig Georg! Är stolt över dig! Ser fram emot när du kommer hem!
  Din Mor

 • Camilla 14 december 2014 13:40

  En go och slaskig advent till er med! Hoppas ert väder är roligare än det norrbottenskusten bjuder på idag. Skickar en ordentlig hälsning till Dennis, det är gött att få höra av dig krigarN!

 • Suss Mannernäs 14 december 2014 14:07

  Snacka om lördagsnöje :-) ...trevligt att få veta att ni kan se det vi skriver. Själv följer bloggen varje dag och blir glad för varje uppdatering ni gör. Annars så är ju veckans höjdpunkt tfnsamtalet :-)

  Okej, läsa på lördag....Då passar jag på nu då att skriva Grattis på 25-årsdagen Adam <3 hoppas du fick en skönsjungande 'ja må han leva-sång' i baston ;-) från kamraterna :-) /bamsekram från mamsen

 • Elin 14 december 2014 14:08

  Önskar er en kall, tråkig tredje advent för det är vad det är här hemma utan min Joakim!

 • Ann-Katrin Berneling 14 december 2014 14:36

  Tack för 3 de adventshälsning, den värmer i ett grått december Sverige. Härlig ljusstake ni har den ser riktigt stabil ut. Frågan är om den lyser fint !! Lika glad varje gång det finns nyheter ifrån er. Längtar efter dig Magnus B jobba på så ses vi om ett tag!! Många kramar mor&far

 • Mona 14 december 2014 15:20

  Önskar er alla i Mali en fin 3:e advent! I Karlskrona har solen varit framme en stund och vinden har lugnat sig. Tack för att ni delar med er av er vardag, det går inte en dag utan att vi tänker på er. Många kramar till Nicklas,

 • Lotta Wendel 14 december 2014 16:09

  Önskar er alla en riktigt trevlig 3;e advent,roligt med alla uppdateringar.Tänker på er och särskilt Håkan så klart.Kram på er.
  Lotta Wendel

 • Ewa kvarnström 14 december 2014 16:28

  Fredrik och ha en bra 3:de advent. Många kramar från Mamma

 • Charlotte 14 december 2014 16:37

  Åh, julpynt!

  Något du kan tänka dig hemma, Max?

  Kram, mamma

 • Per-Olof Trulson 14 december 2014 17:21

  Trevlig helg.
  Särskilda hälsningar och kramar till Richard Trulson från Mamma, Pappa och Marcus.
  Saknar dig och längtar efter att få träffa dig igen.

 • Thomas Andersson 14 december 2014 17:26

  Önskar er alla en en fin 3 advent.
  Tack för Malibloggen, är inne varje dag och tittar. Jag är stolt över dig Tobias Dypedal Andersson.

  Pappa

 • Ingela 14 december 2014 17:37

  Önskar er alla en trevlig tredje advent. Tack för samtalet David, gott att höra din röst.... Kram kram från mam

 • Gunilla&Bosse 14 december 2014 18:09

  Härligt att få prata med sonen idag. Dessa samtal är underbara.Kul att veta att bloggen är tillgänlig på lördagarna för Er eftersom man så gärna vill få fram lyckönskningar och hälsningar till våra anhöriga.Mycket tankar här hemma hamnar hos Er i Mali. Häsningar till sonen Daniel Johansson från familjen.

 • Monica C 14 december 2014 18:20

  Säger som flera andra redan sagt,det är så roligt att hitta en ny uppdatering på Malibloggen.
  Våra tankar här hemma är ofta hos er och vi talar om er och då särkilt om dig Mattias K.Vi har nedräkning tills du kommer hem på ett kort besök.
  Här i Boden har vi pyttelite snö men idag hade vi hela 7 minusgrader,skönt efter allt töande och slaskande.Julmarknad i och vid kyrkstugorna gav lite julstämning.Ha det gott!
  Mamma??

 • Annelie Maars 14 december 2014 18:51

  En hälsning från Småland. Knäcken är klara och förmodligen snart uppätna. Pepparkakshuset står på plats. Julstämningen börjar infinna sig. Men något kommer saknas, nämligen du Adam Maars. Vi blir så glada när du ringer.Tänker på er i Mali varje dag. Ni gör ett kanonjobb. Kram till er alla Annelie och Magnus Maars

 • Andreas Andersson 14 december 2014 20:23

  En hälsning från skogen i Småland till er på slätten. Måste berömma er för en ypperligt välskriven blogg med glimtar av det arbete ni så väl utför där nere i söder.
  Önskar speciellt Anton en trevlig 3:e advent från Andreas och Mia.

 • Christina 14 december 2014 20:44

  Hoppas verkligen att ni alla nere i Mali haft en bra tredje advent. Själv har jag åkt från Stockholm ner till småland och fick faktiskt se snö på vägen ner men väl hemma fanns det ingen snö. Sköt om er allihopa och ta hand om varandra. Mina tankar är hos er varje dag och speciellt då förstås hos min son H.Knutsson, mormor hälsar också till dig, pappa med förstås och lillasyster, längtar redan till nästa inlägg från er .Ha det bra allihopa.

 • Gerola Svensson 14 december 2014 21:10

  Sänder en hälsning från skåne. Ingen snö, som vanligt, men en kall vind, 0°. Ni gör ett fantastiskt bra jobb! Följer er varje dag. Speciell hälsning till Gimmy. Många kramar mamma o pappa

 • Lill o Stefan 14 december 2014 21:35

  Kul att se hur arbetet går framåt i Mali!! Detta blir en annorlunda jul för er men ni hittar alldeles säkert på massa hyss. Veckans höjdpunkt är när vi får höra din röst i telefonen Gustav !!! Här hemma är det regn o rusk men julstämningen börjar infinna sig!!! Ha det bra och var rädda om varandra!!!! Mamma och Pappa

 • Anna o Ola Georgsson 14 december 2014 22:00

  Kramar till Er , våra fina grabbar Calle o Casper Georgsson. Ser att ni kan bygga fint..;) Igår var det Drickes-bryggning trots en blåsig dag.. Må gott allesammans därnere. Gotlandshälsningar /mamma o pappa.

 • Malin Johansson 14 december 2014 23:31

  Önskar er alla en trevlig 3:e advent och extra mycke till min underbara lillebror Sebastian Ericsson !!!! Saknar dig brorsan, skickar en stor kram till dig!!!

 • Ulrika 15 december 2014 00:01

  Hoppas ni haft en trevlig tredje advent. Tankarna finns hos er dagligen och jag hoppas att ni alla har det så bra ni kan. Blev så glad, Annika, när telefonsamtalet kom. Det betydde mycket och var skönt att få höra din röst. Snart kommer det post! Sköt om er alla. Kramar Ulrika

 • Från Oslo 15 december 2014 00:33

  Grattis på 25 årsdagen Mannernäs. Oslo har inte glömt dig än :)

 • Annika 15 december 2014 09:29

  Vi kollar bloggen varje dag . Så bra att den finns ! Tänker på dig Jeppe ! Sköt om er därborta ! Kramar mamma , pappa o lillebror . Love u !

 • Cecilia Silverplats 15 december 2014 09:49

  Jag och gudbarnet hälsar stort grattis på 25års dagen Adam Mannernäs! Vi hoppas att du får en bra födelsedag där nere i värmen

 • Monica 15 december 2014 10:05

  Hoppas ni alla fick en fin 3.e advent! Många kramar till Andreas, i ett riktigt regnruskigt väder är vi på väg till stugan för att hämta granar.

 • Lina Ekholst 15 december 2014 11:43

  Hoppas ni har en fin 3 advent!! Tänker på dig mycket Georg! Hoppas du har det bra. Igår blev det julgran, ju tidigare man sätter in den ju fortare får man slänga ut den, efter jul naturligtvis :)

  Puss och kram brossan!!!!

 • Mona 15 december 2014 14:05

  Vill bara säga att i BLT (Blekinge läns tidning) 2014-12-13 hade ett fint reportage om "Blekingar på uppdrag i heta Mali" Ett fint reportage om ert uppdrag och ett snyggt foto på 4 snygga killar från Blekinge. Dubbelsidigt reportage :-)

 • Emelina Hildingson 16 december 2014 08:21

  Hej, vill ha en adress så jag kan skicka brev :(

 • Laura 16 december 2014 12:19

  Hoppas ni hade en bra tredje advent och att ni alla mår bra :)

 • Catarina Danielsson 16 december 2014 20:23

  3:e adventshälsningar till er alla från ett grått Småland. Hälsa Kristoffer.
  Catarina och Jonas

 • Elisabet Artmark Arvidsson 16 december 2014 21:10

  Strax (på söndag) är det 4:e Advent och alla barn väntar på "dan före dopparedan" och undrar om jultomten finns.... och trots allt med många år på nacken, så tror jag på tomten och att han kommer med fina klappar i år. För här i skogsbrynet står tomten och lyser med sin lykta liksom tidigare år Hemma står redan två paket och väntar på att bli öppnade...det är spännande. Vi tackar dej Jonatan för julklapparna. Och som vanligt kommer granar till byn kommer också att kläs så att alla bilister tar en extra titt. GOD JUL och Många Kramar <3 från mor och far.

 • Andreas Stula 16 december 2014 22:41

  Snart Erik L så kommer det ner en present....och då du...

 • Yvonne Johansson 17 december 2014 21:14

  Hej här hemma är det regnigt och grått , julförberedelser i full gång. Ingen gran huggen och inga knäck kokta kaos allt är precis som vanligt ?

 • Serola Mannernäs 19 december 2014 16:51

  GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ADAM MANNERNÄS!

  Hoppas att ölen smakar gott. ;-)

  Jag kommer sakna ditt "finns det ingen sås?!" vid julmiddan i år. ;-)

  Många kramar och God Jul från Serola, Alma och Hedda! <3

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *