Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Sjukvård på väg

MALI 00

massage

Som sjukvårdare i Mali är det viktigt att förebygga ohälsa. Ett led i detta är massage, ett uppskattat initiativ från en i traumagruppen. Under ett solskydd på utsidan av sjukvårdstältet får soldater som önskar massage, vilket är ett härligt avbrott i den dagliga rutinen, en välbesökt plats.

inredn

Under vår tid här nere har vi upprättat ett sjukvårdstält där vi fått öva och praktisera vårt material. Allt ska stå på rätt plats, där man har allt inom räckhåll så att det ska vara lätt för oss att arbeta. Sista veckan har vi fått struktur på sjukvårdsartiklarna med M-nr och individnummer på varenda pinal och tro oss, – det var verkligen inte lätt!

Nu inväntar vi den nya traumagruppen som kommer ner i veckan och tar över efter oss. Vi som varit på plats fram till nu tycker att det har varit väldigt lärorikt att se hur det går till att bygga upp ett litet samhälle från start. Genom de norska kollegorna har vi fått en bra inblick i hur planen varit från början. Det gäller att rätt saker kommer ner i rätt ordning och vi har fått erfara att alla byggdelar måste finnas på plats innan man kan börja arbeta fullt ut.

Erfarenheterna som vi fått med oss i olika sammanhang har inspirerat oss som var med från början att åter komma till Mali för att se hur campen blev när allt är färdigbyggt.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu förbereder sig den svenska styrkan för att lösa andra uppgifter i Gao, landets östra delar. Därmed pågår en omstrukturering av Camp Nobel i Timbuktu. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

6 kommentarer

 • Lotta Paulsson 14 december 2014 20:26

  ska bli kul att träffa er igen snart och lycka till ni som kommer ner : )

  Kram
  /Lotta

  Åhhh mycket nyfiken på hur Lucia firandet blev!

 • Rut Brattlund 13 december 2014 20:51

  Va kul att "hitta" till er blogg, det är fantastiskt kul att se och höra hur Ni har det.
  Vi i Jämtland önskar Er alla en fin luciakväll, och att ni inte får kallar än oss här i fjälltrakterna, där vi nu har -8 men ingen snö, bara ett tjockt lager av frost, och på måndag är det åter + grader enligt SMHI...
  Bästa hälsningar från Rut och Calle

 • Eva Ringvall 13 december 2014 19:48

  Hej alla Mali "bor"
  Här kommer en Luciahälsning från Marmal, Afghanistan.
  Vi har idag lussat iförda engångstäcken från Tyska Fältsjukhuset. Vi i det svenska operationsteamet kommer nu avveckla för att ta oss hem dan före dan.. Bra kämpat därnere i värmen. Syns snart/ Eva R FömedC

 • Stefan FömedC 13 december 2014 14:07

  Bra jobbat !
  Ni har nu unika erfarenheter som jag gärna tar del av vid eran hemkomst.
  Bra att ni fortsatt och övat hela tiden. Proffsigt !
  Ta hand om er sista perioden // Stefan FömedC

 • Veronica 13 december 2014 07:28

  Önskar er alla en riktigt fin Lucia!! Peter; äntligen lite snö här hos oss, tänkte ifall du saknar det :)
  Kram kram

 • Proppen 12 december 2014 22:51

  Oj, massage..Nu vet jag vad min Peter gör när han får tid över. :))

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *